avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare-cumparare?

As dori sa cumpar o casa si nu stiu cum este cel mai sigur sa procedez.Mentionez ca dispun de toata suma de bani necesara cumpararii,insa nu stiu daca trebuie sa fac un antecontract sau direct contract de vanzare cumparare...Ce ma sfatuiti?La ce sa fiu atent,ca sa nu fiu inselat?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 13:25, 30 Noiembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
In afara de faptul ca notarul pe care il alegeti dvs trebuie sa verifice cu atentie tot istoricul proprietatii(actele anterioare , autorizatia de construire a noului imobil, eventuale autorizatii de demolare ale altor imobile daca au existat pe acel teren , actele de proprietate actuale asupra terenului si constructiei , etc) , trebuie sa va asigurati ca veti primi apartamentul asa cum ati stabilit , fapt pentru care este recomandabila semnarea unui antecontract cu plata unui avans cat mai mic si restul la finalizarea apartamentului, cand veti semna contractul de vanzare cumparare odata cu preluarea posesiei imobilului!
Succes!
B-)
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract locuinta clubbero1 clubbero1 Buna seara! Vreau sa cumpar un apartament nou cu \"prima casa\". Proprietarul imobilului are acte pentru teren si constructie, dar nu are dezmembrarea pe ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)
Antecontract fara intabulare incepand cu 1 oct 2011? CipiM CipiM Am de facut un antecontract pentru cumparerea uni apartament dar vanzatorului nu i-au iesit inca actele de cadastru si intabulare. Am fost la un notar sa ... (vezi toată discuția)