avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA la inmatriculare unui autovehicul 2nd ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA la inmatriculare unui autovehicul 2nd hand din Romania

BUna ziua , pe 26 trebuie sa merg la politi cu toate documentele pentru a inscrie masina . dar vroiam sa stiu daca am deja asigurare valabila inca 20 zile de la fostul proprietar , trebuie sa fac o asigurare nou pe numele meu inainte sa ma prezint la politie ?

Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 10:02, 23 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ziua in care va prezentati la politie trebuie sa aveti o pilta rca valabila pe numele dv.si trebuie sa fie valabila pe minim 30 de zile incepand cu acea zi ( din data de 26 in cazul dv)
Buna ziua,

Ca o completare a raspunsului dat de dna Olga Tanasa:

Va rog sa luati in calcul faptul ca, din momentul in care luati autovehiculul in evidenta dumneavoastra la DITL (Directia Impozite si Taxe Locale), asigurarea RCA a fostului proprietar NU mai este valabila, iar dumneavoastra circulati fara RCA. Multi confunda cu inmatricularea la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca si casco valabile dupa cumpararea unui auto second hand? ... nikepsh nikepsh rca si casco valabile dupa cumpararea unui auto second hand? Buna ziua, As dori sa ma lamuresc intr-o speta care suscita multe discutii printre ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca adighita adighita Buna ziua , In noiembrie 2012 am cumparat un autoturism second hand(cu factura si chitanta) de la o societate comerciala,autoturism care avea o asigurare ... (vezi toată discuția)
Înscriere mașină: cu sau fără asigurare? wizard0350 wizard0350 Buna seara. Am nevoie de asigurare ca sa incriu masina? Daca masina are asigurare facuta de fostul proprietar, eu nu o pot inscrie, asa e? La acte necesare ... (vezi toată discuția)