avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare Permis Prin Posta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare Permis Prin Posta

Am si eu urmatoarea patanie. In Bucuresti, stateam la semafor pe o straduta care se intersecta cu splaiul unirii, la culoarea verde. In fata mea intersectia era blocata de cei care faceau stanga din ambele sensuri. Vazand ca intersectia e blocata am preferat sa stau pe verde, inainte de trecere, desi era loc fix pentru masina mea. Dupa ce s-a eliberat intersectia pe sensul meu de mers, m-am uitat la semafor, tot verde, am inceput sa ma bag incet in intersectie, cand cei din opus au inceput sa faca stanga. Eu am ramas pe banda intai asteptand sa treaca cei care ar fi trebuit sa acorde prioritate de dreapta. Dupa ce au trecut m-am asigurat stanga si am continuat sa intru in intersectie pana la primul semafor. Stand la semafor, imi bate in geam un domn politist pe motocicleta si mi-a atras atentia ca daca la semaforul la care stateam e rosu, atunci si la cel de dinainte era rosu si mi-a zis ca am trecut pe rosu. I-am explicat ca din punctul meu de vedere nu am gresit si ca m-a prins rosu in intersectie, cel putin asta e perspectiva mea, I-am mai spus ca daca considera ca am gresit imi cer scuze si sa procedeze cum crede ca e corect legal. Mi-a raspuns ca degeaba imi cer scuze ca raman fara permis, dupa care a plecat, iar eu am ramas la semafor pe verde. As dori sa stiu daca e posibil sa-mi fie suspendat permisul in aceste conditii? Se poate sa primesc notificare de suspendare prin posta? Exista posibilitatea sa fi fost in "misiune" si d-asta nu m-a tras pe dreapta, urmand sa-mi suspende permisul ulterior?
Nu-mi dau seama daca am sau nu permisul suspendat.
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2019
etien32, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 18:04, 21 Septembrie 2019
până ce nu vi se comunică un proces-verbal de constatare a contravenției și aplicare a sancțiunii, permisul Dvs. este perfect valabil iar dreptul de a conduce nu este suspendat.
Multumesc pentru raspuns. Daca politistul era in "misiune", mi se poate comunica procesul verbal prin posta ulterior? Am mai citit ca au mai fost cazuri in care oamenii s-au trezit cu instiintare de suspendare prin posta fara a fi opriti in prealabil de politisti. Nu gasesc legea care spcifica cand, cum poate fi trimis PV prin posta. Un caz ar fi atunci cand refuzi sa semnezi PV. Mai sunt si alte cazuri?

Geanina DRIAN a scris:

până ce nu vi se comunică un proces-verbal de constatare a contravenției și aplicare a sancțiunii, permisul Dvs. este perfect valabil iar dreptul de a conduce nu este suspendat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2019
etien32, utilizator
OG 2 /2001 se ocupă de regimul juridic al contravențiilor și acolo găsiți cum se trimite acasă un PV de contravenție. Teoretic, forma cea mai întâlnită este sa primiți o înștiințare de la oficiul poștal unde e arondata adresa, sa veniți pentru a semna în vederea primirii plicului respectiv, dacă nu va găsește postasul.
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2019
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neoprire la semnalele agentului rutier dep82 dep82 Salutare. Am si eu o intrebare. In cursul diminetii am traversat o intersectie pe culoarea verde a semaforului, numai ca sa observ ulterior agentul de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis trecere pe rosu zzandreii123 zzandreii123 Salutare. De curand mi-a fost retinut permisul 30 zile pentru trecere pe rosu, dupa parerea domnului politist + 4 pct + amenda 195 lei in 48h. Situatia a fost ... (vezi toată discuția)
Retinere permis - trecere pe rosu catalinn008 catalinn008 Buna ziua, astazi mi-a fost suspendat permisul pe motiv de trecere pe culoarea rosie a semaforului. Am facut stanga in sensul giratoriu de la Universitate ... (vezi toată discuția)