avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat la 2 firme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat la 2 firme

Buna ziua,
am un CIM full-time si vreau sa stiu daca sistemul nostru accepta ca la ITM sa se mai poate inregistra inca un CIM full-time intr-un domeniu diferit fata de primul, exceptand clauzele din CIM pentru care s-ar interzice sa mai ai si alte activitati extra.

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
diablo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:39, 8 Decembrie 2009
Nu puteti lucra in doua locuri in acelasi timp. Daca aveti 2 CIM cu program intreg lucrati (exemplu) de la 7 la 15 la o firma si de la 16 la 24 la cealalta.
In exemplul dat de Dvs. se incalca Art. 131. Gresesc?


Cumulul de funcţii se realizează prin încheierea unor contracte individuale de muncă cu timp parţial, astfel încât să fie satisfăcută cerinţa instituită de art. 131 alin. (1)


Art. 131. [repausul zilnic]
(1) Salariaţii au dreptul între două zile de muncă la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive.



am un CIM full-time si vreau sa stiu daca sistemul nostru accepta ca la ITM sa se mai poate inregistra inca un CIM full-time


Ati facut referire la 2 CIM full time. Ai sesizat bine art.131.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
ContSters42179, utilizator
da, doresc sa 2 CIM fulll-time. pana la urma cum este cu programul de lucru?
Trebuie sa declarati unde aveti functia de baza si la fiecare angajator in parte sa aveti lucrat 40 ore /saptamana,iar programul de lucru poate fi 07-15.00 ;16-24.

Alte discuții în legătură

Contract part time irina29 irina29 ma puteti lamuri exact ce presupune un contract part-time. daca eu nu stiu decat la sfarsitul lunii cate ore am lucrat, ce fel de contrat ar trebui sa fac? ... (vezi toată discuția)
Pot lucra cu 2 contracte de munca full-time in romania ? simions simions Buna! pot lucra cu 2 contracte de munca full-time in Romania ? In SUA se poate! Amintiti si cadrul legislativ al raspunsului Dvs daca se poate Va ... (vezi toată discuția)
Persoana salariata poate fi si insotitor la parintele bolnav? elam elam Buna ziua! Am o salariata incadrata cu cim pe durata determinata, cu un program normal de 8 ore/zi. Dumneai ingrijeste de mama bolnava pt care a obtinut ... (vezi toată discuția)