avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoana salariata poate fi si insotitor la parintele ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoana salariata poate fi si insotitor la parintele bolnav?

Buna ziua!

Am o salariata incadrata cu cim pe durata determinata, cu un program normal de 8 ore/zi. Dumneai ingrijeste de mama bolnava pt care a obtinut pensie de handicap gradul 1 si o sa fie insotitor pentru parintele bolnav.
Intrebarea mea este daca trebuie incetat cim-ul salariatei? Sau trebuie trecut de la norma intreaga la fractiune de norma?
Sau nu ma afecteaza cu nimic, ramane si salariata mea, doar sa nu se suprapuna intervalul in care se lucreaza si sa declare unde are functia de baza pentru a-I acorda deducerea?


Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
elam, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 31 Octombrie 2014
1. Codul muncii spune:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. - Deci un salariat poate avea mai multe contracte individuale de munca in acelasi timp (cu full-time sau part-time) cu conditia ca pentru anumite functii sa ni fie prevazute incompatibilitati.
- Nu cunosc daca functia de insotitor este incompatibila cu prestarea altei munci in acelasi timp dar nu cred sa fie asa ceva.
MULTUMESC FRUMOS!
Si daca programul se suprapune cum se asigura ingrijirea persoanei respective?

art. 37 din Legea nr.448/2006:
(1) Pe perioada îngrijirii şi protecţiei persoanei cu handicap grav, pe baza contractului individual de muncă, asistentul personal are următoarele drepturi:
a) salariu de bază stabilit potrivit dispoziţiilor legale privind salarizarea asistentului social cu studii medii din unităţile de asistenţă socială din sectorul bugetar, altele decât cele cu paturi, precum şi spor de vechime şi alte sporuri aferente acordate în condiţiile legii;
b) program de lucru care să nu depăşească în medie 8 pe zi şi 40 de ore pe săptămână;
...
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte de munca pe 8 ore Betismihis Betismihis Ce i se poate întâmpla unui asistent personal al bolnavului care este de fapt angajatul primăriei, în momentul în care este depistat cu încă un ... (vezi toată discuția)
Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)
Contract full plus contract part time legal? AndreeaCristina86 AndreeaCristina86 Bună ziua, În situația în care am un serviciu full time, 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, legal am voie un alt contract de 2 ore pe zi, 5 zile pe ... (vezi toată discuția)