avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Am avut pensie de boala 8 ani pentru boala psihica(depresii repetate)Am depus dosarul din nou pentru pensia de boala..dupa un an de cand mi.a taiato la bucuresti.Cine imi aproba dosarul ,cei de la expertiza locala???
Cel mai recent răspuns: Lya50 , utilizator 14:49, 9 Octombrie 2019
Dosarul se depune la comisia locală, și dacă vă respinge, aveți dreptul să contestați în termen de 30 de zile. Dacă se ajunge la contestație, dosarul va ajunge la comisia centrală de la București.
Si daca la comisia locala mi se aproba dosarul din nou,se mai trimite la Bucuresti??
Am depus dosarul si ma chemat peste o luna pentru avizare pensie..cu buletinul.La ce sa ma astept.Multumesc!!!

Dapix a scris:

Dosarul se depune la comisia locală, și dacă vă respinge, aveți dreptul să contestați în termen de 30 de zile. Dacă se ajunge la contestație, dosarul va ajunge la comisia centrală de la București.

Depinde ce a scris medicul psihiatru în referat. Dacă a scris ca suferiți de depresie severă, aveți șanse să fiți încadrat într-un grad de invaliditate.

Dacă vă respinge, aveți termen de 30 de zile să faceți contestație, și dosarul va fi trimis la București. Comisia centrala de la București soluționează contestațiile.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
Dapix, utilizator
Tulburare depresiva recurenta.Episod depresiv.disforic.Moderat/Sever.Acesta este diagnosticul.Multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare Camelya50 Camelya50 Buna ziua!!Am avut pensie de boala 8 ani si am fost chemata la Bucuresti pentru verificare,in urma caruia mi sa taiat.Am facut contestatie si nu mi sa ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp primesc raspuns la o contestatie? Cami cami Cami cami In urma taierii pensiei de boala..am facut contestatie.Dupa cat timp primesc raspuns?O sa mai fiu chemata la institutul de Expertiza Pentru Capacitate de Munca ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala Cami cami Cami cami Unde se face contestatie pentru tăierea pensiei de boala? (vezi toată discuția)