avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Plata in avans
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Plata in avans

Buna ziua, rugamintea mea este sa ma ajutati cu inregistrarile contabile in urmatoarea situatie: o societate face o plata prin banca de 5000 lei dar greseste furnizorul. Aceasta suma platita eronat nu se restituie ci ramane ca o plata in avans pentru facturile ce vor fi primite in viitor. Spuneti-mi va care este inregistrarea contabila pentru acea plata "in avans" si ce inregistrari se fac cand vor veni facturi ce se vor stinge din acel sold. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 11:43, 25 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru acest avans veti inregistra 409 - 512, iar la primirea facturii veti inregistra 401 - 409 cu suma achitata eronat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente curs valutar sconosciuta sconosciuta O societate a facut o plata externa in avans, in valoare de 6.352 de USD, dupa 6 zile s-a emis si factura de catre fz extern, doar ca valoarea facturii este de ... (vezi toată discuția)
Factura de avans Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire: am primit o factura de avans pentru o marfa, baza:403,23 ron, TVA:96.77 ron, total 500 ron. a si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila Serbanstefan21 Serbanstefan21 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati in urmat problema : Am facut urmatoarea inregistrare: Pe prima factura scrie avans otel betonat 3000 kg si eu ... (vezi toată discuția)