avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract de colaborare cu pers. fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract de colaborare cu pers. fizica

Avem un Contract de colaborare cu o persoana fizica de la care am achizitionat pui vii pt. taiere, iar acum colaboratorul ne datoreaza bani in urma acestei colaborari.
Intrebarea mea este : este legal Contractul de colaborare cu o persoana fizica in astfel de situatie?
Daca nu, as dori sa stiu legea care reglementeaza interzicerea achizitiei de pui de la persoana fizica...
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 11:48, 3 Decembrie 2009
daca a-ti incheiat un contract de colaborare cu o persoana fizica este valabil
Eu intrebam daca este legal...
M-ar interesa cum se poate recupera prejudiciul in acest caz.
Se poate merge pe OG 5/2001 daca nu am factura decat semnata, fara stampila?
Stampila colaboratorului nu exista deoarece e persoana fizica....
nu conteaza daca e factura fara stampila ci doar cu semnatura, puteti merge si pe art 155 alin 6 codul fiscal , semnatura si stampila nu sunt obligatorii
sigur ca puteti recupera prejdiciul e valabila semnata.,trimiteti initial somatie de plata catre cel care va datoreaza bani, cu confirmare de primire
Am avut multe somatii de plata pe OG 5/2001 si daca facturile nu au fost semnate si stampilate degeaba am invocat eu art. 155 din codul fiscal ca mi-au fost respinse.
Judecatoarea motiva ca facturile acceptate la plata sunt cele semnate si stampilate.

Alte discuții în legătură

Buna ziua am o mare problema ma poate lamuri cineva? belw belw buna ziua am o mare problema , firma mea a livrat marfa catre o alta ffirma de aprox 9000 ron. la termen de 3 saptamani fara a primi vreo garantie. doar ... (vezi toată discuția)
Pot da in judecata cu un contract nesemnat de administrator? delyana delyana Buna ziua, Am de recuperat o datorie de 130 mil si penalitati pana acum de 90 mil. Am semnat un contract (si stampilat ) cu fata de la marketing (la fel si ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la debitor marinelapolescu marinelapolescu Buna ziua, Am de recuperat o creanta, am facturi dar nu sunt stampilate, doar semnate, am si contract, insa el a expirat (dar facturile au fost emise in ... (vezi toată discuția)