avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in specialitate recunoscuta in învățământ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in specialitate recunoscuta in învățământ

Buna ziua, am lucrat 15 ani contabil șef conform pregătirii mele de contabilitate si informatica de gestiune. Acum sunt in învățământ si nu imi recunosc aceasta vechime ca vechime in specialitate pentru treptele de salarizare. Va rog am nevoie de o baza legală. Legea 63/2011 a fost abrogata cu ordonanta 20. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2019
lilianapelfin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 26 Septembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vechimea în specialitatea studiilor este perioada în care o persoana a prestat activitate în specialitate studiilor absolvite.

Singurul act normativ care ne da o definitie a vechimii in specialitate este HG 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici, astfel :
art.3
In sensul prezentei hotărâri, termenii şi noţiunile folosite au următoarele semnificaţii:
....
l) vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice - experiența dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfășurat o activitate într-o funcție de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a învățământului în România.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime studii superioare Stefania O Stefania O Bună ziua, în anii 2006-2010 am ocupat funcția de director operații tranzacții, trecuta în cartea de munca. Am terminat facultatea în 1998,firma la care ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate nicucont nicucont Sunt absolvent al unei facultati cu profil economic dar indeplinesc o functie cu studii medii in cadrul unei primarii (referent contabil). Se considera vechime ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate studiilor la o functie publica georges50 georges50 Ce articol de lege stipuleaza clar vechimea in specialitatea studiilor si de ce sunt puse in anumite pozitii pentru blocarea cu intentie a potentialilor ... (vezi toată discuția)