avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime studii superioare

Bună ziua, în anii 2006-2010 am ocupat funcția de director operații tranzacții, trecuta în cartea de munca. Am terminat facultatea în 1998,firma la care am lucrat a dat faliment. Mi am depus dosarul pentru o funcție publica unde am nevoie de vechime în studii superioare și ANFP îmi cere sa dovedesc ca funcția a fost pe studii superioare și ca nu este de ajuns ca în cartea de munca este scris director operații tranzacții. Menționez ca am lucrat la privat, cum dovedesc acest lucru? Am vorbit și la ITM și mi a zis ca nu au cum sa ma ajute. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:33, 28 Iulie 2018
Cu fisa postului din acea perioada.

Singurul act normativ care ne da o definitie a vechimii in specialitate este HG 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici, astfel :
art.3
In sensul prezentei hotărâri, termenii şi noţiunile folosite au următoarele semnificaţii:
....
l) vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice - experienţa dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfăşurat o activitate într-o funcţie de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a învăţământului în România.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în specialitatea studiilor galgo galgo Dacă în acceaşi perioada au existat 2 contracte individuale de munca, respectiv una în perioada august 2013-iunie 2016 ( 2 ani şi 11 luni - funcţia de ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate nicucont nicucont Sunt absolvent al unei facultati cu profil economic dar indeplinesc o functie cu studii medii in cadrul unei primarii (referent contabil). Se considera vechime ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate recunoscuta in învățământ lilianapelfin lilianapelfin Buna ziua, am lucrat 15 ani contabil șef conform pregătirii mele de contabilitate si informatica de gestiune. Acum sunt in învățământ si nu imi recunosc ... (vezi toată discuția)