avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Depozit bancar cu cinci moștenitori, din care unul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Depozit bancar cu cinci moștenitori, din care unul minor: juristul băncii spune că nu se poate debloca suma până nu împlinește minorul 16 ani. Cum putem rezolva situația?

Buna ziua - in urma decesului tatalui meu, mama, care era imputernicit pentru contul lui a anuntat banca iar acel cont a fost blocat pana la definitivarea succesiunii. In urma definitivarii, mentionez faptul ca sunt 5 mostenitori, sotie + 4 copii (unul minor - varsta 15 ani) mama, a prezentat la banca certificatul de succesiune insa juristul bancii sustine faptul ca nu poate debloca suma de bani din depozit pana la implinirea varstei de 16 ani a minorului. Din ce am inteles la notariat, % minorului se blocheaza pana la implinirea varstei de 18 ani, dar restul ar trebui deblocat si restituit mostenitorului, conform succesiunii. Cum se poate proceda pt a debloca suma respectiva? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 21:18, 27 Septembrie 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e ciudat e un abuz tipic al bancilor in general.Gresala a fost a mamei ca nu trebuia decit sa ridice banii pe baza imputernicirii fara sa mai anunte banca si se evitau alte drumuri si cheltuieli.Urmati procedura scisa asa cum vi s-a recomandat mai sus fiindca banca era obligata sa restituie cotele parti pentru mostenitorii majori.Iar copilul poate fi reprezentat de un tutore care sa-i reprezinte drepturile.In cel mai rau caz tutorele poate obtine o hotarire judecatoreasca prin care sa-i administreze cota parte din suma ce-i revine copilului.
care tutore domnule Cornea!? copilul are o mama, nu se instituie tutela minorului in acest caz! mama este cea care ii administreaza patrimoniul pana la majorat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea minorilor: în ce condiții are curatorul special acces la conturile lor bancare? cosming2018 cosming2018 Buna ziua, Am o intrebare, si am nevoie de indicatii, de la cineva care cunoste bine legea si sa imi raspunda pe articole de lege. Cineva care s-a ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata claudia_koteles claudia_koteles buna, sunt si eu in ,,ceata\'\' cu o situatie care nu stiu cat este de legala: -cunosc pe cineva care s-a imbogatit peste noapte cu o asigurare de ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea vanzarii de catre autoritatea tutelara dianaecu74 dianaecu74 Buna ziua. Eu si copilul meu de 12 ani am mostenit un apartament, duap decesul sotului. Eu doresc sa vand acest apartament si pentru asta trebuie sa cer ... (vezi toată discuția)