avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt însărcinată, nu am contract de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt însărcinată, nu am contract de muncă

Buna ziua sunt insarcinata in 7 luni de curand am aflat ca nu am contract de munca ultima decizie de incheiere a contractului de munca din alta parte a fost incheiat pe 8 februarie 2019 cum procedez in cazul as
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:25, 30 Septembrie 2019
Inteleg ca lucrati la o firma, dar nu aveti CIM inregistrat la ITM.
Sesizati ITM in scris cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate triomite prin posta cu confirmare de primire.
Codul Muncii
Art. 16
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.
.....

art.260
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.....
e) primirea la munca a uneia sau a mai multor persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei;
.....
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
...

In acest caz, nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! lucrez de mai bine de o luna fara sa fii semnat vreun ... Fervex Fervex Buna ziua! Lucrez de mai bine de o luna fara sa fii semnat vreun contract de munca, cu promisiunea ca o sa se faca, nu imi doresc decat sa imi primesc banii pe ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedam si cui ne adresam, cand suntem obligati sa lucram pe doua firme(grup) avem ctr de munca doar pe una dintre ele? Trandafir1990 Trandafir1990 Cum trebuie sa procedam si cui ne adresam, cand suntem obligati sa lucram pe doua firme(grup) avem ctr de munca doar pe una dintre ele? Atunci cand ai fost ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii ridhima ridhima buna ziua am lucrat o saptamana la o firma , si cand i-am dat patronului mesaj sa imi dea banii pt zilele lucrate mi-a spus ca ii lipseste un stick cu niste ... (vezi toată discuția)