avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... S-a făcut apel la o sentință favorabilă mie, dar ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

S-a făcut apel la o sentință favorabilă mie, dar nu înțeleg înregistrările de pe portal. Vă rog să mă lămuriți

Buna seara.
Sunt intr un proces care sa incheiat pe 9.07.19,sentinta cu castig de cauza pt mine..spre sfarsitul hotararii scrie cu apel in 10 zile de la comunicare. Am asteptat sa vad daca sa facut apelul,iar pe data de 13.08.19 sa înregistrat pe portalul judecătoriei apel .
Intrebarea mea este dc sa inregistrat abia pe 13 .08 ?,practic 10.08 ar fii fost ultima zi de apel daca se tine cont de cele 30 zile.
Din data de 13.08 nu sa mai inregistrat nici o modificare pe portal la procesul acesta.
A doua intrebare este cat timp trb sa mai astept pt un termen ,o modificare orice...
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna seara
30 de zile de la COMUNICAREA prin posta prin scrisoare.
daca acea sentinta MOTIVATA vi s-a comunicat prin scrisoare instantaneu?
ma indoiesc
In afara de asta, daca s-a comunicat sentinta la data de 09.07.2019 data postei, termenul curge de la data de 10.07 si se incheie in 10.08 data postei.
Daca 10.08 a cazut intr-o zi de sarbatoare sau in weekend atunci termenul se incheie in prima zi lucratoare de dupa.
Va sfatuiesc sa consultati un avocat si, daca este cazul, cand veti formula intampinarea, dupa comunicarea motivelor de apel, sa ridicati si exceptia tardivitatii formularii apelului.
Cat priveste durata judecarii apelului, in functie de incarcatura instantei, primul termen se poate fixa in cateva luni.
Dosarul va pleca la instanta superioara.
Acolo veti analiza dosarul si va veti pregati apararea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de apel curge de la data comunicarii hotararii redactate , adica de la data stampilei de la destinatar. Ati fost la arhiva si ati verificat cand a primit hotararea partea care a declarat apel ?
Numai in acest mod puteti verifica daca a declarat apel in termen sau nu.
In plus ati spus initial ca hotararea este atacabila cu apel in 10 zile de la comunicare, iar mai jos vorbiti de 30 de zile.
Oricum dupa expirarea termenului de apel, dosarul va fi inaintat instantei superioare si veti primi motivele de apel, urmand sa formulati intampinare,iar ulterior expirarii termenului de depunere a intampinarii, veti primi citatie pentru termenul fixat.
Buna ziua,eu nu am primit hotararea nici pana la aceasta data.
Inca o intrebare,in tot acest timp am avut contul bancar blocat,in urma primei hotarari precum ca am castigat de moment acest proces,se poate face deblocarea contului pana la finalizarea procesului?
Va multumesc frumos!

In legatura cu data apelului a fost pe 13 august inregistrat pe forum,exista posibilitatea ca acest apel sa fii fost depus in termen si inregistrat pe portal mai tarziu?
Multumesc pt atentia acordata!
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu, pentru ca hotararea nu este definitiva.
Da, daca apelul a fost depus prin posta, el poate fi depus in termen, dar inregistrat ulterior cand ajunge la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre judecătorească pronunțată: cum aflu care este situația dosarului meu? amalia79 amalia79 Buna ziua!Am fost intrun proces de succesiune,ca si parat,din anul 2015.Pe scurt,suntem trei frati care nu ne am pus deacord cu impartirea mostenirii ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "cu drept de apel in 30 de zile de la comunicare" ContSters378881 ContSters378881 Buna seara. Va rog sa îmi explicati ce înseamnă \"cu drept de apel in 30 de zile de la comunicare\". Îmi respinge cererea ca nefondata, dar cu drept de ... (vezi toată discuția)
permis auto , intrebarea este : se mai poate face apel la o instanta ... nideleaflorentin nideleaflorentin buna seara , intrebarea este : se mai poate face apel la o instanta superioara daca termenul stabilit prin hotarare judecatoareasca a fost de 30 de zile iar ... (vezi toată discuția)