avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zilele de repaus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zilele de repaus

Buna ziua,
Am intocmit pontajul la un salon de coafura, unde se lucreaza o zi cu o zi cate 10 ore/zi, si tot a doua sambata 6 ore. L-Mi-V: 9;00 - 19;00 si in cealalta saptamana M-J; 9;00 - 19;00 si sambata 9;00 - 15;00. Dupa ziua de sambata reincepe saptamana de munca cu ziua de luni.
Ziua de sambata este platita suplimentar conf. contractului de munca.
Intrebarea mea este daca ele nu isi fac norma de 40 de ore pe saptamana, tot trebuie sa le dau doua zile repaus dupa ce lucreaza in ziua de sambata? este ok daca pontajul este asa; M - J: 9;00 - 19;00 - S; 9;00 - 15;00 si cealalta saptamana; L - Mi - V: 9;00 - 19;00,
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 1 Octombrie 2019
Daca este platita suplimentar, nu, nu trebuie si repaus.
Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de munca in wekeend PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti. Daca la un salon de coafura, o angajata are un program de 8 ore/zi de L-V, iar sambata lucreaza doar daca are programari. Dar ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal vs repaus saptamanal Patience Patience Buna ziua, Am o intrebare referitor la modul de lucru corect pentru un salariat cu norma intreaga (8h/s,40h/s), dar cu un program de lucru inegal. E ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru maxim zxz19 zxz19 buna ziua daca in angajat este luni in concediu de odihna si de marti pana sambata inclusiv lucreaza 48 de ore ( marti - vinery lucreaza cate 10 ore si ... (vezi toată discuția)