avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu puericultura refuz acordare angajator toate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu puericultura refuz acordare angajator toate cele 15 zile.

Buna ziua.
Intrucat am intrat in concediu de puericultura in saptamana a 8 de la nasterea copilului angajatorul imi poate taia saptamanile a 9 si a 10 motivand ca in lege scrie ca acest concediu trebuie luat in primele
8 saptamani? Lg 210/1999. Precizez ca in norma de aplicare a legii respectiv HG 244/2010 scrie ca cererea pentru acordare concediu se depune in “primele 8 saptamani” fara a clarifica situatii de genul meu.
Mai mult am fost indus in eroare de reprezentantii angajatorului care mi au spus ca trebuie sa aduc cererea inainte de a 8 saptamana cat si de 2 colegi la care la fel le a fost transmis.
Intrucat banuiesc fata de mine un angajat muncitor un exces de zel in a aplica anumite prevederi considerati ca am vreo sansa sa beneficiez de cele 2 saptamani taiate sau sa mi fie platiti banii?
Latura penala inca nu ma intereseaza.
Multumesc si astept un raspuns daca ma poate ajuta cineva.
Traim in Romania!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:50, 1 Octombrie 2019
Intr-adevar, legea prevede ca se depune , ceea ce, pe cale de interpretare, inseamna ca efectuarea acestuia poate depasi cele 8 saptamani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere tata la nasterea copilului friday_325 friday_325 Buna ziua, ma intereseaza daca in calitate de angajator sunt obligat sa acord 5 zile de concediu tatalui, la nasterea unui copil, daca nu exista contract ... (vezi toată discuția)
Zile libere pentru tatici la nasterea copilului Kitzmiler Kitzmiler Buna ziua. As vrea sa stiu daca s-a modificat numarul de zile libere acordate taticilor la nasterea copilului de la 5zile la 10zile. Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu paternal SrX-ul SrX-ul Buna ziua, la nasterea copilului am solicitat cele 5 zile de concediu care stiam ca mi se cuvin , iar raspunsul conducerii a fost ca regula lor interioara ... (vezi toată discuția)