avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Formular 201
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Formular 201

Buna ziua!

Plănuiesc deschiderea unei afaceri in SUA. In acest scop voi deschide o firma in SUA, și voi plăti impozitele aferente acolo. Dacă vreau sa retrag banii din firma din SUA, cum ar trebui procedat ca totul sa fie strict legal?

Ma interesează și ce taxe și impozite ar trebui sa plătesc. Aceasta retragere se poate face fără sa îmi mai înființez un SRL sau pfa?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:44, 1 Octombrie 2019
Strict pentru ce ati descris, nu trebuie sa infiintati SRL sau pfa si veti depune declaratia unica care a inlocuit declaratia 201.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
Iar ca taxe și impozite ce anume se plătește pentru sumele aduse in țara?

george-neagu a scris:

Strict pentru ce ati descris, nu trebuie sa infiintati SRL sau pfa si veti depune declaratia unica care a inlocuit declaratia 201.

Nu cunosc legislatia din SUA, dar stiu ca Romania are incheiata cu acestea conventie de evitare a dublei impuneri. Ca urmare, daca dividendele obtinute de persoanele fizice (am presupus ca la asta va referiti cand ati spus: "Dacă vreau sa retrag banii din firma din SUA" ) sunt impozitate la sursa acolo, nu mai trebuie platit nimic aici.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2019
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prag minim pentru declarare venituri obtinute din dividende din strainatate stela223 stela223 Buna ziua, oare pentru sume mici obtinute din dividende (e.g. 4.5 RON) din actiuni detinute din strainatate, mai trebuie depusa Declaratia Unica? Exista vreun ... (vezi toată discuția)
Firma offshore in delaware? ecomtlv ecomtlv Buna ziua, Am in plan sa imi infiintez noua firma in Delaware, SUA. Va fi necesar sa platesc impozit pe banii retrasi din firma in conditiile in care voi ... (vezi toată discuția)
Impozitare profit venit din strainatate guvidu guvidu Intentionez sa deschid o firma de software (LLC) in Statele Unite (California) impreuna cu partenerul meu care locuieste in California.Dupa ce a intrebat, am ... (vezi toată discuția)