avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sanctionare procuror
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sanctionare procuror

Buna ziua.
Am depus o plangere penala impotriva unui politist, pentru abuz in serviciu, pentru ca mi-a retinut permisul de conducere fara sa imi intocmeasca PV de constatare a vreunei contraventii.
Procurorul de caz a dispus neinceperea urmaririi penale pe motiv ca politistul a procedat corect si fapta sesizata de mine nu exista.
Am contestat solutia la Prim procuror, care, deasemenea a decis ca fapta nu exista.
Am contestat solutia Prim procurorului la Judecatorie si am primit Incheierea penala in care Judecatorul de camera preliminara decide ca trebuia intocmit PV de constatare a contraventiei ("Verificând probatoriul administrat în cursul urmăririi penale, judecătorul reține că în baza dispoziţiilor art. 97, art. 111 alin. 4 şi a art. 103 din O.U.G. nr. 195/2002, agentul de poliţie era îndreptăţit să dispună reţinerea permisului de conducere şi, după clasarea dosarului penal, să aplice sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce alături de o sancţiune contravenţională principală, în măsura în care ar fi stabilit că o contravenţie a fost săvârşită. Dispoziţiile art. 111 alin. 4 din O.U.G. nr. 195/2002 nu reglementează reţinerea permisului de conducere independent de săvârşirea unei contravenţii, ci tocmai, în cazul în care se săvârşeşte o contravenţie") si schimba temeiul de drept al soluţiei de clasare atacate din art. 16 alin. 1 lit. a) C.p.p. – fapta nu există – în art. 16 alin. 1 lit. b) teza I – fapta nu este prevăzută de legea penală.
Pot face plangere la o instanta impotriva celor 2 procurori care au decis ca "fapta nu exista"?
Impotriva politistului unde pot initia o actiune?
Cu multumiri,
Corina
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2019
Corina Grigorescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Grigorescu , utilizator 15:28, 1 Octombrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum cotest un pv intocmit in urma unui accident cu victime? denisa_m denisa_m Buna ziua, in luna ianuarie 2009 am fost implicata intr-un accident \"soldat cu victime\". Initial i-a fost luat permisul celuilalt sofer, apoi el a primit ... (vezi toată discuția)
Permis - prelungire dovadă înlocuitoare Milan1987 Milan1987 Dovada de inlocuirea permisului retinut se poate prelungi?? (vezi toată discuția)
Art. 336 vazut de oug 195/2002 reactualizat mihai2015a mihai2015a Poate fi solicitata prelungirea dreptului de a conduce, conform OUG 195/2002, art. 111, chiar si in cazul unor infractiuni prevazute de art. 336 NCP? (vezi toată discuția)