avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu teren

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea speta: in urma cu 15 ani tata a vandut unui vecin un teren fara sa fie facuta parcelarea, suprafata terenului trecuta in contractul de vanzare-cumparare s-a determinat "ochiometric", fara sa fie masurata temeinic, s-a fixat doar limita dintre cele doua parcele, cu acordul ambelor parti. In prezent, incercam sa efectuam scoaterea din indiviziune iar la masuratoarea efectiva a terenului, vecinului i-a reiesit fizic un plus de 100 mp iar la mine minus 100 mp. Suprafata CF-ului initial este in jur de 1000 mp.
Se pot face modificari in teren astfel incat suprafetele sa coincida cu cele din contractul de vanzare-cumparare?
Care ar fi situatia corecta din punct de vedere moral si legal?
Pe terenul respectiv nu exista constructii.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:00, 4 Octombrie 2019
Totusi, incazul in care ajungem in instanta, ar putea interveni intrebarea de ce am acceptat utilizarea terenului in forma (ingradirea) actuala, mai ales ca a fost de comun acord.?
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Rentzu, utilizator
Se poate si asta...
Discutati cu un avocat o strategie, vedeti care sunt sansele si decideti apoi...
Fiecare intrebare are un raspuns, sau mai multe, ideea e sa-l dati pe cel avantajos dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobile in anii 60 Claudiu Mihail Claudiu Mihail O femeie este proprietar in anii \"60 a trei numere topografice alaturate 1,2 si 3 situate in zona istorica a orasului- la nord toate cele 3 topografice ... (vezi toată discuția)
Recuperare suprafata teren intravilan MacoveiNiculae MacoveiNiculae Buna dimineata, Mai intai sa va prezint pe scurt care este situatia: Anul trecut in luna decembrie am finalizat documentatia cadastrala si intabulat o ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare teren, va rog ajutor samy64 samy64 buna ziua va rog ajutati-ma .Mama mea a vandut un teren ingradit in suprafata de 2000mp situat in extravilanul municipiului Sighisoara la data de 08.mai .2006. ... (vezi toată discuția)