avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordinul de protecție: o armă împotriva tuturor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordinul de protecție: o armă împotriva tuturor bărbaților sau o nouă formă de dictatură a justiției?

Potrivit art. 24 din lege durata măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie se stabileşte de judecător, fără a putea depăşi 6 luni de la data emiterii ordinului. Prin acest ordin sunt dispuse măsuri în vederea înlăturării stării de pericol. Astfel, preluând din practica şi legislaţia statelor occidentale în materia combaterii violenţei în familie, legea română permite judecătorului să dispună, potrivit art. 23 alin. (1)
Un simplu Politist iti poate distruge viata ta si a copiilor tai printr-un singur ordin de protectie care nu ii trebuiesc niciun fel de dovezi ci numai o reclamatie care automat devine probatoriu. Poti avea toata dreptatea din lume un vagon cu probe,... nu conteaza e vina ta ca te-ai nascut barbat sau in vederea altora o femeie are nevoie de un barbat ca un peste de o bicicleta si toti barbatii sunt potentiatori violatori, agresori sau pedofili.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Observ cu indignare (stupoare nu am deoarece am trait in Epoca de Aur) calcarea in picioare a celor mai elementare drepturi ale cetateanului, cum toti pleaca capul si le e frica sau nu se intereseaza sa vada mai mule raspunsuri si sa traga o concluzie singuri si se lasa intoxicati de unii si de altii. Ce putem face? Dictonul ce a distrus Romania de-alungul istoriei e 'Capul ce se pleaca sabia nu-l taie!' Pe asta se bazeaza sarlatanii si incearca sa ni-l vare cat mai adanc in creier. Am 'avut' un avocat cu care discutasem inca de la inceput dar ma tot dus ca nu e in Bucuresti ca nu putea sa raspunda ca era la arest, ca vorbim ba maine ba poimaine si asa ramasesem la 48 de ore de la proces si nu raspundea la telefon. A fost vorba de bani da si i-am spus ca ii dau! Putea sa ma trimita la origini asa cum Domnul Niciulescu care mai posteaza aici ma trimis, si stiam un lucru. Am trait vreme de 13 ani in Marea Britanie si spun cu mana pe inima ca nu m-a tratat si nu ma calcat nimeni in picioare (si eram un strain - toti prietenii englezi - caci nu am trait printre Romanii - ma considerau de-al lor si ma tratau cu respect) ca aici in tara mea de asazisi prieteni si autoritatile din tara mea! Spunea cineva ca atitudinea mea va fi vazuta drept ca o problema psihica. Poate ar trebui sa ma gudur si sa fac plecacuni - multumesc ca va bateti joc de mine dar cat de bine ma simt ca ma invatati ca negrul e de fapt alb. Toti eroii neamului nostru au avut probleme psihice, erau psihopati, golani,...... Asa era pe vremea lui Ceausescu. Cine striga JOS sigur era psihopat! Acum scriu o plangere la procuratura luat punct cu punct sa imi demonstreze cum declaratiile devin probe,. Asa a fos si Divortul, da am dat bani ca cineva cu experienta sa mi-l descrie nu ca sufar eu de procesomanie si mi sa descris de cineva cu 35 de ani experienta in avocatura ca asemnea sentinta nu a vazut in viata lui si o alta obesrvatie a altcuiva deci 2 pareri ca este o sentinta data pe o declaratie care nu se sustine pe nimc. O insirure de articole dar probatoriul - LIPSA!

againstPAS a scris:

strangeti probe, aparati-va, vedeti cine va poate fi martor, angajati un avocat daca e posibil mai ales ca puteti recupera ulterior banii de la reclamanta "victima imaginara".

Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Aureliu1969, utilizator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn, ordinul de protecţie, aşa cum e legiferat, nu face discriminare de sex, se aplică atât bărbaţilor, cât şi femeilor, în baza aceloraşi criterii.
Declaraţiile martorilor sunt mijloace de probă în orice proces şi da, în baza unor declaraţii mincinoase, un om nevinovat poate fi condamnat, fără să fie vinovat judecătorul, fiindcă acela ia în considerare doar dovezile care pot fi chiar şi numai declaraţii de martori care susţin "o victimă" mincinoasă.
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
declaratiile sunt numai ale reclamantei atat la divort iar la ordin de restrictie ale unei 'prietene' (tot divortata evident:) careia ia dat telefon si s-au sfatuit cum sa ma 'faca' e ca si cum as da telefon la toti barbatii divortati din Bucuresti si i-as chema sa declare ce le-am relatat eu la telefon

Martonze a scris:

Stimate domn, ordinul de protecţie, aşa cum e legiferat, nu face discriminare de sex, se aplică atât bărbaţilor, cât şi femeilor, în baza aceloraşi criterii.
Declaraţiile martorilor sunt mijloace de probă în orice proces şi da, în baza unor declaraţii mincinoase, un om nevinovat poate fi condamnat, fără să fie vinovat judecătorul, fiindcă acela ia în considerare doar dovezile care pot fi chiar şi numai declaraţii de martori care susţin "o victimă" mincinoasă.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
dvs nu ati avut martori la procesul de divort ?
Cand s-a dispus ordinul, nu v-ati putut apara ?
Ordinul prevede sa nu va apropiati nici de copii ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
procesul de divort a dost prima oara cand am intrat intr-o judecatorie, daca as fi intrat cu un avocat si acum fosta sotie ar fi umblat prin tribunale sa reuseasca sa isi viziteze copiii! Spun asta pentru ca am dovezi/acte nu declaratii bombastice - au fost 3 ordine de protectie printre alte sute de plangeri la toate unitatile terrei, nu stiu daca a scapat una, primul ordin desi l-am pierdut tot datorita faptului ca am fost fara avocat, a fost complet demantelat de procuratura al doilea in decembrie anul trecut la pierdut cu brio si atentie cu martora ei!!! si apoi ultimul cu ajutorul celor da la dgaspc s1 , poltiei sectia 4 si unei judecatoare de la s1 care judeca un proces intentat de mine pentru program vizitare minori de prin iunie 2018! am dovezi/acte - dosarul ne-a fost smuls din maini mie si avocatei mele dupa 2 minute timp in care am vazut ca cele 18 pagini si 11 planse depuse de mine la registratura lipseau cu desavarsire, am intrebat judecatoarea si mi-a spus ca nu exista apoi sa gandit si a zis ca exista (adevarul e ca nu la citit de loc si a intrat sa judece cu sentinta in buzunar) cand am dorit sa dezvolt, cand mi-a dat cuvantul si mi-a dat 300 de lei amenda! la primul ordin de restrictie nu a fost dat decat pentru ea! si nu pentru copii! politistul care era la sectia 4 cand plangerea cu pricina ultima mi-a zis - (desi copiii au venit la mine) ca imi da si pentru ei datorita faptului ca exista o custodie unica! eu sunt sigur ca nu s-au aliniat stelele si deodata numai eu am fost neandreptatit, exista cu miile care au renuntat din prima si am prieteni care au renuntat char daca erau cu dovada in mana - a fost o planere la dgaspc s1 in primavara anului 2018 inainte de recursul de la divort cand in urma unei sesizari a mea la dgaspc s1 mi-au spus ca am dreptate in totalitate si se incepuse un proces de decaderea fostei sotii din drepturile parintesti, iar judecatoarea de la recursul divortului a zis ca ia in considerare numai dgaspc s3 desi copii stateau in s1 de vreo 7 luni, psihologul care a facut dosarul a fos dat afara si inca o victorie a feministelor impotriva tatilor si copiilor odata cu infarctul facut de mine in sectia 4 politie cand mi sa spus sa imi folosesc eu telefonul sa anunt ambulanta! ca ei sunt ocupati!

gi-jane2 a scris:

dvs nu ati avut martori la procesul de divort ?
Cand s-a dispus ordinul, nu v-ati putut apara ?
Ordinul prevede sa nu va apropiati nici de copii ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2019
Aureliu1969, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort marinela_2017 marinela_2017 Buna ziua, Sunt in divort cu sotul meu, stam intr-o locuinta sociala, data de primarie, titular de contract sunt eu. Chiar nu mai putem locui impreuna, am ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie consumer consumer Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii se poate obtine un ordin de restrictie, daca se poate, impotriva unei persoane incarcerate, care este pe cale sa ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Ma intereseaza parerea persoanelor avizate care cred ca imi pot oferi o indrumare. As dori sa stiu in ce conditii se aplica legea impotriva ... (vezi toată discuția)