avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... loc public
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

loc public

Buna seara.Considerati ca se poate retine ca o fapta de furt comisa intr-o scoala militara, este comisa intr-un loc public?
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 19:45, 30 Noiembrie 2009
Fapta se consideră săvârşită "în public" atunci când a fost comisă:
a) într-un loc care prin natura sau destinaţia lui este totdeauna accesibil publicului, chiar dacă nu este prezentă nici o persoană;
b) în orice alt loc accesibil publicului, dacă sunt de faţă două sau mai multe persoane;
c) în loc neaccesibil publicului, cu intenţia însă ca fapta să fie auzită sau văzută şi dacă acest rezultat s-a produs faţă de două sau mai multe persoane;
d) într-o adunare sau reuniune de mai multe persoane, cu excepţia reuniunilor care pot fi considerate că au caracter de familie, datorită naturii relaţiilor dintre persoanele participante;
e) prin orice mijloace cu privire la care făptuitorul şi-a dat seama că fapta ar putea ajunge la cunoştinţa publicului.

Potrivit acestei definitii data de Codul penal , cred ca poate fi considerata ca fiind savarsita intr-un loc public.
Fara niciun fel de probleme scoala militara reprezinta loc public:D
Scoala militara este o institutie ce reprezinta statul si este considerata un loc public,astfel orice infractiune comisa intr-o institutie de stat este comisa intr-un loc public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt in afara unui bar - furt in loc public? florinflori florinflori Se considere ca furtul comis in afara unui bar, la o apropiere mica de bar, este comis intr-un loc public? adica intarea in bar este accesibila publicului si ... (vezi toată discuția)
Este gradinita considerata loc public? ATM ATM Am o mare nedumerire, daca gradinitele de stat sunt considerate a fi locuri publice. Din cate stiu eu, locurile publice sunt locurile in care are acces toata ... (vezi toată discuția)
Incadrare fapta. infractiune? VelvetRopes VelvetRopes Buna ziua! As dori sa ma ajutati, daca se poate, cu incadrarea unei fapte. In special as dori sa stiu daca poate constitui temei pentru comiterea unei ... (vezi toată discuția)