avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Care este datoria minimă catre ANAF pentru ca acesta ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Care este datoria minimă catre ANAF pentru ca acesta sa poata pune poprire pe cont

Buna seara, vă rog să îmi spuneți care este datoria minimă pt .care ANAF poate să pună poprire pe cont.. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Biscuite otravit , utilizator 08:14, 4 Octombrie 2019
Astfel, ANAF nu va mai pune poprire pe conturile bancare ale persoanelor fizice pentru datorii către stat mai mici de 1.500 de lei, în cazul firmelor mici totalul datoriilor către stat sub care nu va mai fi instituită poprire bancară ar urma să urce la 10.000 de lei, iar în cel al companiilor mari și mijlocii, la 40.000 de lei, potrivit unui proiect aflat în prezent în lucru la Ministerul Finanțelor. CITEȘTE ȘI Openville Timișoara devine Iulius Town Un ordin de președinte ANAF publicat în Monitorul Oficial pe 21 martie prevede că ANAF nu mai pune poprire pentru sume mai mici de 100 de lei în cazul persoanelor fizice, 3.000 de lei în cazul companiilor mari, 1.500 de lei în cazul contribuabililor mijlocii și 500 de lei în cazul celorlalte categorii de debitori. De ce este important: Popririle instituite de ANAF pe conturile persoanelor fizice și firmelor pentru sume mici datorate statului reprezintă o problemă gravă de mai mulți ani. Poprirea este instituită de ANAF rapid, însă ridicarea popririi este un proces greoi. În acest timp, activitatea firmelor este afectată, în multe cazuri chiar grav. "A apărut în ianuarie un ordin de președinte ANAF care a crescut plafoanele până la care nu se transmit popriri către instituțiile bancare. Sunt pe tipuri de contribuabili, 3.000 de lei la mari contribuabili, 1.500 de lei la contribuabili mijlocii, 1.000 de lei la contribuabili mici și 100 de lei la persoane fizice. Acest ordin este în refacere, îl avem din nou pe masă, pentru că ni s-au părut prea mici aceste plafoane. Plafoanele pe care le discutăm în aceste zile sunt de 40.000 de lei la contribuabili mari și mijlocii, iar la contribuabili mici 10.000 de lei. Și la persoane fizice 1.500 de lei", spune și Doru Dudaș, șef al Direcției legislație Cod de procedură fiscală din Ministerul Finanțelor. Poprirea conturilor bancare este o procedură a ANAF care are un impact foarte puternic asupra activității de zi cu zi a contribuabilului, a spus Dudaș. Proiectul de ordin al președintelui ANAF a fost pus în dezbatere publică în luna ianuarie, dar a fost aprobat abia în martie, iar pe 21 martie a fost publicat în Monitorul Oficial. Documentul este disponibil aici.

Citește mai mult la: [ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Biscuite otravit, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda anaf ContSters209690 ContSters209690 buna ziua, din cauza contabilului care a gresit calculele, si nu l-a declarat platitor de tva cand trebuia, tatal meu a fost amendat.Contabilul nu a reluat ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf bakajzoli78 bakajzoli78 Anaf-ul mi-a blocat conturile bancare si a pus mana pe bani din salariu (1/3 din salariu). La ultimul salariu, in martie a mai ramas de platit 7 lei din suma ... (vezi toată discuția)
Comision poprire irina-iulia irina-iulia Buna ziua Am si eu o problema vizavi de comisionul pe care il percepe banca in situatia unei popriri Din cauza problemelor financiare am ramas cu ceva ... (vezi toată discuția)