avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renunțare la cererea de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Renunțare la cererea de divort

Bună ziua, am introdus acțiunea de divort cu doi copii minori la sfârșitul lunii februarie iar la a doua prezentare in instanta am decis să renunț la toata acțiunea considerand ca divortul se va anula sau ca nu se va aproba si in speranta unei împăcări cu soțul meu, el nedorind acest lucru.Pe data de 14 octombrie se pronunta, acum consider ca mi-au fost anulate toate capetele de cerere divort din culpa exclusivă a lui, copii sa raman la mine,cheltuieli de judecata si toate dovezile?Se judecă doar cererea lui reconventionala.Este posibil sa pierd copii daca am renuntat la cererea de divort unde specifica clar ca copii sa ramana la mine, mentionez ca si el ii cere? Mai pot sa fac ceva in acest sens in mai putin de doua saptamani?Mentionez ca nu am avut apărător. Va multumesc pentru un eventual raspuns. As dori sa nu pierd copii si nici sa nu se aprobe divortul.
Cel mai recent răspuns: Andreea.and , utilizator 11:27, 5 Octombrie 2019
Faceti cerere de renuntare la judecata.
Am precizat si am semnat la al doilea termen in fata judecatoarei ca doresc sa renunț la cererea mea si a rămas ca se judeca doar cererea lui reconventionala cu hotărârea instanței pe data de 14 octombrie fara ca noi sa ne mai prezentam.

Biscuite otravit a scris:

Faceti cerere de renuntare la judecata.

Foarte rău că nu ați avut avocat, nu ați fi ajuns în această situația daca aveați!
Sper că ați depus întâmpinare la reconvențională și ați solicitat probe!
Contractați măcar acum servicii avocațiale!
Sa stiti ca am contactat un avocat și mi s-a raspuns ca nu mai am nimic de facut, decât să fac apel dupa pronunțare, deși nici acest apel nu m-ar ajuta.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Foarte rău că nu ați avut avocat, nu ați fi ajuns în această situația daca aveați!
Sper că ați depus întâmpinare la reconvențională și ați solicitat probe!
Contractați măcar acum servicii avocațiale!

Să înțeleg că deja v-ați judecat și instanța a rămas în pronunțare sau mai aveți un termen pe 14?
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

Alte discuții în legătură

Am lipsit la divort bogdan35 bogdan35 Buna ziua,as dori sa ma sfatuiasca si pe mine cineva in legatura cu divort! Eu si sotia mea am hotarat de comun acord sa divortam(suntem casatoriti de 10 ani ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa nu imi pierd copilul??? david_iulian david_iulian Buna ziua! Va rog din suflet sa ma ajutati sa nu imi pierd copilul.Problema este ca am divortat (sotia a dat divort).Am fost deacord sa fie din culpa ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort ambigua. trebuie apel? micheller micheller In hotarare, instanta pe de o parte disjunge judecarea partajului de divort, dar pe de alta parte, admite cererea reconventionala a paratului, in care solicita ... (vezi toată discuția)