avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poate noul proprietar sa intre in casa peste mine daca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poate noul proprietar sa intre in casa peste mine daca eu am drept de habitatie?

Sunt divortat, fosta sotie are dreptul de proprietate asupra casei, eu am dreptul de habitatie. Ea nu are drept de habitatie in casa, doar copiii si cu mine, in intreg imobilul. Ma ameninta ca vrea sa vanda si intrebarea este, poate vinde fara acordul meu? si daca da, noii proprietari pot intra in casa peste mine? Multumesc
Cel mai recent răspuns: leonardy44 , utilizator 15:17, 7 Octombrie 2019
puteti merge cu actele la un notar sa va explice mai pe larg,consultatia e gratis ,la avocat...platiti
va multumesc pt raspuns!
o sa vb si cu un notar

O zi buna

leonardy44 a scris:

puteti merge cu actele la un notar sa va explice mai pe larg,consultatia e gratis ,la avocat...platiti

nu delasati pt linistea dvs...
am confirmat si cu un notar. Intradevar, noii proprietari nu pot intra in casa pana la decesul meu.

leonardy44 a scris:

nu delasati pt linistea dvs...

Dumneavoastra detineti un drept de abitatie, acesta trebuie respectat.

Detineti, asadar , posesia si folosinta asupra bunului.

Dreptul de proprietate este dezgolit de o parte din atributele sale.

CAPITOLUL III
Uzul şi abitaţia

Art. 750

Dreptul de abitaţie

Titularul dreptului de abitaţie are dreptul de a locui în locuinţa nudului proprietar împreună cu soţul şi copiii săi, chiar dacă nu a fost căsătorit sau nu avea copii la data la care s-a constituit abitaţia, precum şi cu părinţii ori alte persoane aflate în întreţinere.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului ginajaneta ginajaneta buna ziua.Am fost la politie pentru a-mi schimba C.I.expirata,si m-am lovit de o problema.Eu si sotul meu suntem proprietarii unui imobil pe care l-am cumparat ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera Nkl Nkl Buna seara, Am o intrebare legata de un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Acest contract este facut cu drept de habitatie viagera al ... (vezi toată discuția)