avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost dus la secție și molestat fizic și psihic ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost dus la secție și molestat fizic și psihic pentru că nu am prezentat actele mașinii și nu m-am legitimat. Ce pot face? Vă rog să mă îndrumați

Aseara circulam cu masina si am trecut pe langa politie. Am parcat peste 50 de metri unde aveam treaba si au venit la mine sa imi ceara actele masinii si sa ma legitimeze . Eu am intrebat ce acte sa le dau daca sunt in parcare apoi spunand ca nu le am la mine . Am coborat din masina si atunci au zis sa le dau buletinul . Am deschis masina sa il caut si nu l.am gasit nici pe acesta . Vadit inervat unul dintre agenti m.a bruscat .. m.a luat in masina si m.au dus la sectie sa ma legitimeze . Acolo fiindca nu avea martori dupa ce m.a legitimat am fost molestat fizic si psihic .. nu pot da detalii aici .. dupa care m.am ales cu amenda si retinerea permisului . Va rog cineva daca poate sa ma indrume pentru cauza asta ..
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ion_cristian73 , utilizator 05:05, 3 Aprilie 2021
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu ce înțelegeți dvs prin molestat fizic și psihic,daca v-au lovit puteti face plângere la parchet împotriva celor responsabili.Daca ati fost "cocos"ati mai facut si atmosfera neavând nici un fel de acte sa va identifice,faptul că v-au dus la secție pt a va legitimă este perfect legal.Alta data evitați astfel de situații,având toate actele la dvs.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multi nu stiu, dar inclusiv pe bicicleta esti obligat sa ai buletinul la tine, ca pieton nu esti.
Totodata, refuzul legitimarii inseamna ca pot aplica forta sa te duca la sectie.
Daca ati parcat apoi erati in masina nu va scuteste de faptul sa prezentati permisul, refuzul se sanctioneaza cu retinerea acestuia pentru nerespectarea indicatiilor agentului.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si ca pieton daca te opreste politia si te legitimeza esti obligat sa prezinti un act de identitate.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati cam molestat si dvs gramatica...si daca tot cereti ajutor, de ce oare nu puteti da detalii despre aceasta asa zisa molestare?
Reținerea permisului se poate face doar de către "poliția rutieră".
In rest este ilegal sa fie reținut de altcineva .

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto pentru 30 de zile + amenda pentru parcare neregulamentara, zile politistul K-tlyn K-tlyn Buna seara, In data de 25.02.2016, in jurul orei 13.50 ma deplasam cu autoturismul marca VW Golf, cu numarul de inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda pentr neprezentare de ci pfc28b pfc28b Buna ziua.In data de 16.04 am parcat masina proprietate personala in fata blocului unde locuiesc.La ora 22.30 au sunat la usa doi agenti in uniforma de la o ... (vezi toată discuția)
Obligatiile politistului!!! paunionutz paunionutz Buna ziua, Am avut o mica disputa cu un echipaj de politie (sectoristi sau de proximitate, cum se mai numesc), care si-au lasat masina in mijlocul drumului ... (vezi toată discuția)