avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauza in precontract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauza in precontract

Buna ziua! Doresc sa cumpăr un apartament intr-un bloc, construcție noua. Apartamentul se afla la mansarda, iar dezvoltatorul spune ca încă nu a primit avizul pentru mansarda urmând ca in maxim 2 luni sa îl primească. Mi s-a spus sa facem un precontract la notar pe jumătate din suma cu clauza ca in caz ca nu se primește avizul intr-un termen anume sa mi se restituie banii. Întrebarea este: se tine cont de aceasta clauza?
Cel mai recent răspuns: Ely79 , utilizator 16:55, 8 Octombrie 2019
Dezvoltatorul susține ca fără probleme se va obține avizul deoarece se apuca de amenajat apartamentele de la mansarda, iar pana vine avizul vor fi gata și apartamentele. Nu știu ce sa cred in condițiile in care nu sunt la prima construcție. Au construit mai multe case și nu ar fi avut probleme pana acum.
Abtineti-va pana perfecteaza actele.
Momentan va vinde fum si apoi va deveni omul acetona.

Va disparea si dvs va trebui sa va recuperate banii si sa dati de el.
Mie mi se pare inselatorie.
Pana la urma sunt banii dvs. si faceti cum doriti, noi doar v.am sfătuit...
Negociator cu el sa platiti o suma mai mica, max 10 % ca avans-nu ar trebui sa aiba vreo problema cu asta daca toate actele sunt in regula, si restul dupa ce obtine actele...
Sau cereti actele de pana acum si mergeti cu ele la cineva specializat si vedeti ce spune...
Va mulțumesc tuturor pentru raspunsuri! O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesita sau nu aviz isu dodonica dodonica Pentru o clădire de locuințe cu 4 nivele este necesar obținerea avizului ISU pentru amenajare pod rezultat din construcția cladirii in condițiile in care ... (vezi toată discuția)
Cum se poate modifica in cartea funciara destinatia apartamentului? adinass adinass Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema. Apartamentul pe care il detin apare in contractul de vanzare-cumparare si in cartea funciara cu ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)