avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

Buna ziua.Vroiam sa va intreb ce se intampla daca plec de la locul de munca fara sa stau in preaviz. Mentionez ca nu am carte de munca, ci doar contract.Nu am mai lucrat si nu stiu ce decizie sa iau.Va rog sa imi raspundeti.Multumesc anticipat,
Antonia
antonya2feb a scris:

aha.....deci se pot intampla multe....:O asta inseamna ca nu voi mai ramane si chiar imi voi lua vacanta deoarece inca nu imi facusera nici contract.Intentionam sa mai raman doar pentru o luna, dar acum ca am aflat ce se intampla daca nu stau in preaviz, prefe sa plec de pe acum.Multumesc.:thumbup: o zi buna:)

Daca nu aveti contract individual de munca , asta inseamna ca nu sunteti angajata si ca muneati sau munciti " la negru " cum se spune .
O vizita a celor de la ITM chiar le-ar prinde bine !
urmeaza sa fac contract....si de asta intrebam...acum in prima luna m-au lasat sa lucrez fara el, dar nu mai merge asa si luna urmatoare....si in plus...in perioada de preaviz, imi imaginez cum se vor purta avand in vedere faptul ca plek:((....de aceea am decis mai bine sa plec de pe acum....:yes: multumesc pt raspunsuri....:kissing:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie ioana b ioana b am o nelamurire cu privire la demisie.daca mi-am dat demisia de pe o zi pe alta angajatorul ma poate obliga sa stau 15 zile calendaristice in preaviz?dar daca ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Viviana Savulescu Viviana Savulescu daca un angajator ma convoaca pentru o cercetare disciplinara, iar eu intre timp imi dau demisia cf. art 79 alin. 8 (pentru ca angajatorul nu isi indeplineste ... (vezi toată discuția)
Lichidarea la zi iulyya19 iulyya19 buna am si eu nevoie de ajutorul vostru,am o prietena si vrea sa isi bage lichidarea la zii dar ii este friga sa nu ii scrie ceva in contract de munca. se ... (vezi toată discuția)