Buna dimineata,
Va rog se imi raspundeti si mie la 3 intrebari:
- am platit taxa de timbre in valoare de 30.000 lei pentru partajul unei case. Paratul nu a contribuit la plata acestei taxe in schim eu, pe baza hotaririi Instantei de Judecata am castigat 90% iat paratul 10%. Intrebare : paratul cat imi va returna ?
- am platit onorariu avocat 4500 lei.Intrebare: Paratul imi va returna cheltuiala aceasta sau este pierduta?
- Cheltuielile de imbunatatire effectuate la locuinta se scad din sulta pe care o datorez paratului in totalitate?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Ba da, am cerut, paratul este de accord ca locuinta sa imi revina in totalitate contra o sulta. Contesta in schimb raportul de 90-10 dat de prima instanat si sigur va face apel. Problema este ca timp de 4 ani, casa datorita unor greseli de constructie, s-a degradat (interior/exterior) iar eu, stiind ca o voi adjudeca am investit aproape 15.000 euro sa o aduc la standardul de constructie initial. Expertul evaluator a luat act de inbunatatirile aduse si le-a trecut in actul de expertiza.
Intrebarea mea (situatie inca neclara) este : investitia mea , suma de 15.000 , va fi dedusa din sulta ce trebuie sa o dau paratului sau...sunt bani pierduti?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
pai casa s-a evaluat cu toate investitiile in ea? nu tinand cont de investitia dvs, vi s-a dat 90% ?
mai bienn meergeti cu dosarul la un avocat, oricum va trebuie avocat daca se va face apel
S-a evaluat casa cu toate investitiile in ea, mai putin mobiliare fiind neimportante ca valoare, dar, am pus la dispozitia expertului un dosar cu toate facturile si contractele de prestari servicii. Expertul le-a mentionat separat. Pot solicita reducerea sultei cu valoarea investitiilor facute?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
puteti cere lamurirea dispozitivului daca nu aveti trecuta sulta acolo in suma fixa..sa se precizeze 10 % din valoarea pe care o avea imobilul la data cererii sau cea finala expertizata de expert ?
sau depuneti apel..
daca nu e doar o chestiune de lamurit , ci e o chestie de judecat, iar dvs cereti lamurire, pierdeti termenul de apel.
de asta trebuie sa mergeti la un avocat, ca isi da seama din dispozitiv ce se dispune de fapt.