avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Proces verbal
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Proces verbal

La începutul anului școlar elevii sunt instruiți în ceea ce privește comportarea în cadrul școlii (cum se circulă pe coridoare, nu se dă pe balustrade, nu se împing...), după care fiecare elev semnează de luare la cunoștință. Mă refer la elevii din școlile gimnaziale. Întrebarea este dacă trebuie să mai semneze și părinții acest proces verbal? Are sens? Fără semnătura părinților nu este bun? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: 74Matei , utilizator 03:06, 10 Mai 2022
In astfel de cazuri intrebarea care se pune este: Cine este responsabil, copilul sau parintele?!?
Daca pt dvs copilul este responsabil de dvs, nu trebuie sa semnati, dar va trebui sa fiti foarte cuminte alfel Sfantul Nicolae se aproprie.
Daca insa, dupa cum este dealtfel prevazut in lege, parintele este responsabil de progenitura sa, va trebui sa semnati.
S-a cerut semnatura copilului numai si numai pentru a-i se cultiva spiritul si civismul.
Responsabilizarea copiilor se incepe de la varste fragede, debilitatea parintilor creeaza Dnii Goe si drogatii, criminalii si somerii de profesie!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
Demos, utilizator
Un răspuns alambicat și cam incomplet. Eu întreb dacă acele procese verbale semnate de copii au valoare juridică (să spunem)! Părinții trebuie și ei să semneze? Mulțumesc!
Raspunsul nu are nimic de alambicat.
Conform legii, parintii sunt responsabili de copiii lor minori.

Semnatura unui copil minor nu angajeaza responsabilitatea acestuia decat incepand de la anumite varste (in functie de faptele comise).
Deci, semnatura copilului nu are nici o valoare juridica in cazul dvs (copilul fiind scolarizat intr-un gimnaziu, clasele V-VIII (deci max. 14 ani)).
Copilul nu este obligat sa semneze, semnatura lui a fost ceruta din motive pedagogice, educationale.

Da, parintii trebuie sa semneze, in calitate de responsabili ai copilului lor (cu exceptia parintilor decazuti din drepturile parintesti prin actiune in justitie).
Deci, numai parintii sunt obligati sa semneze.

Da, nu prea aveti umor!!!
Nu, nu stiu unde puteti gasi.
Mulțumesc!
Nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura minor cico2cico cico2cico Buna ziua. Am si eu 2 intrebari : Diriginta solicita copilului meu sa semneze diferite procese verbale, declaratii sau instiintari. Desi am cerut acesteia si ... (vezi toată discuția)
Legalitate semnatura elevi pentru regulamente si proceduri in scoala Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie care mie mi se pare ciudata si mai putin legala: copilului meu, in varsta de 9 ani, elev al unei scoli, i se cere ... (vezi toată discuția)
Lege transfer elev anemona34 anemona34 Buna ziua! care este legea in care se mentioneaza ca ambii parinti trebuie sa solicite transferul elevului-minor de la o unitate de invatamant la alta. (vezi toată discuția)