Buna ziua, de curand am fost lovit in trafic de basculanta, cineva foarte dragut din spate, a oprit mi-a oferit o carte de vizita si mi-a zis sa il contactez pentru film-ul de pe camera de bord, si s-a dovedit de mare ajutor la amiabila ( eliminarea discutilor in contradictoriu total inutile).
Acum, ma gandeam sa fac o platforma in care lumea sa incarce filmulete cu astfel de incidente sau alte incalcari ale regulamentului ( trecut pe rosu, etc ). Si cateva informatii suplimentare gen locul, numarul masinilor implicate si data, pentru a simplifica regasirea acestor informatii.
Bine inteles acestea ar putea servi si ca baza pentru sesizarea politiei.
Intrebarea este, legal ar putea fi o problema ? GDPR ? Tinand cont ca toate imaginile ar fi din spatiul public ? La fel, nu tin sa monetizez platforma. Probabil donatii pentru a costurile de hosting daca ar creste peste o suma rezonabila.
Interesanta ideea si foarte probabil, utila, pentru multi soferi.
Daca nu apar date cu caracter personal ale soferilor nu vad ce probleme ar putea fi cu GDPR. Puteti contacta Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal pentru lamuriri suplimentare.