avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare Asociatie

Buna ziua. Am si eu niste nelamurir:

Pentru a infiinta o asociatie, am incercat sa facem noi, membri principali, totul. si avem si toate actele necesare, dar acum citim intr-o alta pagina:

"8. ACT CONSTITUTIV – ATESTAT DE AVOCAT SAU AUTENTIFICAT DE NOTAR (pentru fundaţii – obligatoriu autentificat) – 3 exemplare originale;
9. STATUT – ATESTAT DE AVOCAT SAU AUTENTIFICAT DE NOTAR (pentru fundaţii – obligatoriu autentificat) – 3 exemplare originale;"

Intrebarea mea este:

1. Trebuie sa autentific la un notar Actul Constitutiv si Statutul? Chiar daca facem asociatia singuri?
2. Am nevoie doar de 3 copii? Sau mai trebuie si in format electronic? Int-o parte citesc 3 copii, intr-o alta 2 copii si format electronic... As vrea sa merg direct la judecatorie si sa am totul correct, sau cat se poate de correct.

Va rog sa nu ma trimiteti sa citesc legea ca am citito deja.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
Albione, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:05, 3 Decembrie 2019
Da, e valabil ceea ce ati gasit. Foarte bine ca va ocupati personal, mai economisiti ceva, dar niu puteti fara ceea ce ati gasit si cel ma convenabil e sa apelati la atestarea unui avocat. Asta nu inseamna ca vi le redacteaza el. La el mergeti cu forma finala a actelor
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
Va multumesc!
OG 26 / 2000 prevede clar la art. 7 alin. (1) ca "În vederea dobândirii personalităţii juridice, membrii asociaţi încheie actul constitutiv şi statutul asociaţiei, în formă autentică sau atestată de avocat.". Nu stiu de unde ideea ca acest text de lege nu se aplica.... pe Internet gasesti tot felul de texte scrise de tot felul de oameni, multi nu se pricep, sau textele nu mai sunt actuale.... Cat despre tipul de document ce trebuie depus si numarul de exemplare, practica difera de la o judecatorie la alta si s=a modificat in timp.... unele instante cer depunere si in format electronic, altele nu. Unele cer mai multe exemplare originale, altele se muntumesc cu un original si mai multe copii... trebuie sa verificati la acea Judecatorie de care apartien viitoarea asociatie in fucntie de sediul ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cîte copii autentificate am nevoie? niksonmd niksonmd Am o mica neclaritate si cer un pic de ajutor, va rog: In momentul prezentarii la instanta judecatoreasca cite copii autentificate am nevoie de: - ... (vezi toată discuția)
Schimbare conducere si sediu aurelianene77 aurelianene77 Intr-o asociatie sportiva a fost schimbata conducerea datorita incompatibilitatii sau demisiei unor membri....cum procedeaza acum noul presedinte ales, ce pasi ... (vezi toată discuția)
Continut dosar ong pentru judecatorie moonprincess moonprincess Buna ziua, As dori o clarificare asupra continutului dosarului pentru atestarea unui ONG de catre judecatorie. In diverse ghiduri de infiintare am citit ca ... (vezi toată discuția)