avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil pentru tata

Sotia a intrat in prenatal la 1 oct iar pe 5 a nascut 2 baieti prematuri atsfel prenatalul de pe data de 5 a devenit postnatal si va rog sa ma corectati daca gresesc cu ceva .Intrebarea mea este urmatoarea: 1 -Eu sotul urmeaza sa intru in concediu crestere copil ,,CCC” la cat timp intelegand ca sunt obligatorii cele 42 de zile de lauzie sau este obligata sa stea cele 126 de zile care se compenseaza intre ele ,,sarcina si lauzia” dupa care pot intra eu sotul? 2 – Daca nu sunt obligatorii cela 126 de zile de maternitate si doar 42 de lauzie iar eu intru imediat dupa ceke 42 de zile de lauzie in CCC ce se intampla cu postnatalul restul de 78 de zile (scazand 4 zile inainte de nastere prenatal si 42 obligatorii de lauzie) mai poate continua sotia cu ele si mai poate fi platita sau se intrerupe tot si se intoarce la munca? 3 – Cat este termenul de depunere dosar pentru alocatie minim si maxim daca intarzii pentru a nu pierde dreptul si aceeasi intrebare legata de termen si pentru depunerea dosarului pentru CCC? Va multumesc si astept un raspuns concret doar daca aveti informatii sigure! O zi buna !!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 17 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Sunt obligatorii cele 42 de zile de lauzie

2. Intrarea dvs in CCC,implica revenirea la munca a sotiei sau intrarea in CFS daca doreste (nu se continua cu postnatalul).

3. Termen pentru CCC : 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate.

Dosarul pentru alocatie se poate depune odata cu cel pentru indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate Porumbdiana Porumbdiana Din cele 126 de zile de concediu de maternitate pot sa iau doar 120? Am avut 31 prenatal si pana la 120 postnatal.si nu as vrea sa le mai iau pe cele 5 ramase ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului silvia pa silvia pa Buna seara!am si eu o nelamurire!eu am nascut pe 1 oct.si am fc cerere la ajofm de intrare in ccc 2ani,si astept sa imi vina actele ptr depunerea dosarului.eu ... (vezi toată discuția)