avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara pentru copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara pentru copil

Întrebarea mea e următoarea : dacă fosta soție sa recăsătorit mai este obligatoriu sa plătesc pensia alimentara copilului? Dacă nu care ar fi procedura? Menționez ca banii nu ajung la copil ci sunt cheltuiți pe diverse foloase. Actualul soț muncește în Anglia și au împreună alt copil. Ea nu lucrează ci trăiește din ce ii trimit eu și actualul soț. Iar copilul care îl avem împreună are 10 ani și domiciliul la mama.
Orice ar spune copilul nu înseamnă că nu are nevoie de tatăl lui.
OK, nu ii luați haine de firma însă puteți sa ii plătiți tabere ca să aibă experiente frumoase, puteți sa ii plătiți cursuri ca să se dezvolte, mâncare, medicamente.
Dragostea de părinte ar trebui sa fie necondiționată.
Va înțeleg dezamăgirea însă lucrurile nu rămân mereu asa. El o copil, se comporta cum vede în casa însă dumneavoastră sunteți adultul.
Mergeți când aveți program de legături personale, cereți la Dgaspc sa supravegheze programul dacă mama nu aduce copilul și nu acceptați sa nu va mai zică Tata.
Stimate tătic, nu puteţi renunţa la statutul de tată, iar faptul că mama copilului dvs. s-a recăsătorit, nu vă înlătură calitatea de tată.
Pe de altă parte, reacţia copilului este de înţeles, dacă anterior despărţirii nu aţi fost apropiaţi sau dacă ani de zile nu vă vede. La vârsta de 10 ani copilul e mărişor, începe să fie mai independent şi să-şi manifeste cu mai multă tenacitate doleanţele.
When, domnul nu a reclamat refuzul mamei de a asigura accesul la copil, din postare, rezultă că nici nu vrea să fie tată şi, implicit, să viziteze copilul!Lăsaţi DGASĂC-ul în pace, are destul de lucru cu cazuri reale, nu fabricate!
Daca il infiaza noul sot/partener al mamei se poate sa scapati* de faptul ca sunteti taticul lui...
Stimata Martonze, din ce am citit mie nu mi-a reieșit ca omul nu vrea sa fie tata ci ca este un părinte rănit de comportamentul copilului și ca vrea sa îl sancționeze cu singura arma pe care o are respectiv pensia alimentara.
Un copil care la 10 ani găsește telefonul tatălui ca să îl sune sa ii ceara bani însă când acesta apare se da ocupat este un copil alienat.
Copilul abuzat sau care nu are legături cu un părinte nu pune mana pe telefon sa îl sune sau sa ceara ceva, e bucuros ca nu mai aude nimic de el, uita de existenta lui dacă nu e cautat.
Pensia de intretinere este acordata indiferent de statutul marital al fostei sotii.

Acesta este un drept fundamental al minorului, pe care nu -l puteti eluda.

Orice acord, in sensul eludarii pensiei de intretinere, este lovit de nulitate.

Poate interveni o micsorare a plafonului pensiei de intretinere,daca veti avea alti copii.

Plafonul maximal poate fi redus, in situatii de exceptie, daca nevoile minorului s-au redus, ori obligatiile financiare ale dumneavoastra, curente, va impovareaza, asa incat va este periclitat traiul zilnic.

(un exemplu este cel al ratelor bancare cu valori insemnate).

Obligatia legala de intretinere este acordata minorului, fara a indeplini vreo conditie suplimentara.

In cazul majorilor, este necesar ca acestia sa isi continue studiile, in vederea desavarsirii pregatirii educationale, indiferent de forma acestora.

De asemenea, acestia nu trebuie sa realizeze venituri .

Obligatia legala de intretinere subzista pana la implinirea varstei de 26 de ani, a creditorului acestei obligatii.

Alte discuții în legătură

Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil). Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este ... (vezi toată discuția)
Minor si familie madalinmanea madalinmanea Buna ziua . Sunt tatăl unei fetițe de 4 anișori . Aceasta imi poarta numele . Plătesc pensie alimentară regulat de aproximativ 2 ani . Iar de curând s.a ... (vezi toată discuția)