avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obiectiuni expertiza
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obiectiuni expertiza

In incheierea interlocutorie instanta a numit experri contabil, topo si constructii. Expertul topo a facut expertiza si a evaluat terenurile consilierul meu expert a depus si el raportul si a formulat obiectiuni.expertul constructor avea in obiective expertiza casa si 2 terenuri plus imbunatatiri in diverse locatiu. A drpus expertiza solicitand suplimentare de onorariu . Avocatul meu la termenul precedent a sesizat ca desi erau prevazute in incheiere s-a omis la obiective privarea dreptului de folosinta casa si teren, de asemenea evaluarea terenurilor intra tot in insarcinarea expertului constructii. Instanta solicita sa depunem obiectiuni la ce s-a depus. Consilierul meu expert constructor nu a depus inca raportul sau de expertiza. Avocatul meu spune ca daca nu formulez obiectiunile acum nu voi mai putea sa o fac niciodata. Consilieru meu expert sustine ca avocata sa solicite instantei ca obiectiunile la expertiza in constructii sa se faca ad integrum dupa definitivarea tuturor obiectivelor expertizei si nu pe rand. Avocatul sustine ca expertul trebuue sa faca ce spune instanta. Ce ma fac?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:55, 18 Octombrie 2019
Asculati avocatul altceva nu aveti ce sa faceti.Obiectiunile se depun la primul termen după depunerea expertizei,Daca judecătorul dispune sau nu discutarea lor la alt termen sau după ce se realizeaza toate expertizele e altceva.
Consilierul dvs. expert nu isi respecta contractul incheiat cu dvs. prin nedepunerea punctului sau de vedere la raportul de expertiza, la termenul fixat de instanta de judecata. Ii puteti aplica sanctiuni asa cum ati convenit prin contractul de prestari servicii incheiat intre parti. Poate nu are alt punct de vedere decat expertul desemnat, caz in care va semna raportul de expertiza in specializarea constructii. Luati legatura cu expertul si solicitati-i sa-si depuna punctul de vedere pana la termenul de judecata cu minim 5 zile inainte, la arhiva tribunalului. Punctul de vedere se poate depune personal de catre expertul respectiv si la instanta in ziua termenului de judecata in momentul cand se discuta dosarul.
Puteti depune observatii scrise la rapoartele de expertiza deja depuse. Instanta nu asteapta dupa parerile unui expert parte, acesta nefiind platit prin instanta, ciu separat de partea care l-a nominalizat.
Daca nu depuneti observatii la termenul de judecata, chiar daca expertul parte nu si-a formulat un punct de vedere veti pierde ocazia de a formula eventuale observtii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare raport expertiza roredrosu roredrosu Buna ziua, Tatal meu nu este multumit de raportul de expertiza, cum a fost impartit terenul. Acesta nu este defintiv. Va fi o intilnire pentru obiectiunile ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila judiciara CONSTANTINNICU CONSTANTINNICU varog rag urgent o parere Intr-un dosar civil privind raspunderea patriminiala privind o lipsa in gestiune instanta a aprobat cerea reclamantei de efectuare ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni la raportul de expertiza. cine le plateste? mari mari Buna ziua, Intr-o cauza civila s-a incuviintat efectuarea unei expertize tehnice, la cererea reclamantului. Dupa depunerea raportului de expertiza paratul a ... (vezi toată discuția)