avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cineva stă cu forța în casa mea. Cum îl dau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cineva stă cu forța în casa mea. Cum îl dau afară?

Sunt majora, necasatorita, fara copii. Am apartament in Iasi care este numai al meu, in acte, prin donatie prin succesiune, fara drept de revocare.
Taicameu, desi are vila lui cu livada la Suceava, desi are unde sta in alta parte in Iasi, vine cand vrea el, imi intra in apartament fara voia mea si sta cat vrea el. Pana si prezenta, apropierea lui imi fac rau, pentru ca ani de zile mi-a facut rau, m-a abuzat, m-a fortat, m-a amenintat. Am cerut ordin de protectie cand acum un a intrat peste mine in baia mea si m-a atacat, dar mi-a fost respinsa cererea.

De ani de zile el umbla cu adresa falsa pe buletin. El locuieste la Suceava, dar a lasat pe buletinul lui adresa apartamentului meu din Iasi.

Vreau sa plece din apartamentul meu si sa nu mai vina la mine. Daca se opune, sa il scoata Politia cu forta afara din casa mea, sa am protectie impotriva lui. Cum fac?
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
de ce nu schimbati yala ?
cereti evacuarea lui in instanta si obligarea lui sa isi schimbe adresa din buletin.
pana la urma de la cine aveti casa ?
Toate descrierile facute, daca sunt reale, atunci constituie infractiuni. Fcaeti plangere la politie, la parchetul de pe langa judecatoria Iasului.
omul are domiciliul acolo, ce infractiuni ?
Multumesc pentru raspunsuri. Ma gandeam si eu sa fac cerere de evacuare, dar ma interesau detalii mai exacte despre asta si anume : ce scriu in cererea de evacuare, unde o depun, cand mi se confirma, odata avut actul cu cererea de evacuare daca imi intra in casa pot suna Politia sa il scoata afara?
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2019
alexandraalic, utilizator
Descrierile facute de mine sunt reale.
Apartamentul este doar al meu, prin mostenire prin succesiune, fara drept de revocare, semnat de buna voie de toate partile implicate, de la data cand a fost facut actul, de ani de zile.
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2019
alexandraalic, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept de folosință locuință de către unul dintre moștenitori: pot intra ceilalți în apartament ori de câte doresc? mancipri mancipri Mama, tata, fiul, si sotia acestuia fiica si copilul acestuia (nepot) locuiesc impreuna in apartamentul proprietate personala a parintiilor. In anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Un sfat, va rog-evacuare tolerat Beeba Beeba Buna ziua, am si eu o problema. Bunicii din partea mamei au un apartament, casa si teren la tara. In apartament au locuit inca de la inceput matusa mea(sora ... (vezi toată discuția)
Act donatie Lazar Daniela Lazar Daniela Sotul meu are un apartament de la bunica lui prin donație.copii bunicii au renuntat la partea lor iar actul este cu uzufruct viager.in familie au aparut ... (vezi toată discuția)