avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clauza contractuala pers.fiziice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clauza contractuala pers.fiziice

1. daca intr-un contract de inchiriere incheiat intre persoane fizice se mentioneaza ca prezentul contract constituie un Titlu Executor pentru incasarea chiriei neplatite si a taxelor aferente intretinerii locuintei(gaz,curent,apa...) isi produce efecte in caz de litigiu ?
2.daca un chirias cu un contract inregistrat paraseste locuinta la jumatatea perioadei fara a instiinta in prealabil proprietarul si lasa in urma chiria pe trei luni neplatita plus utilitatile ,si asta in timp ceproprietarul (care locuieste in alta localitate) era citat (fiind in alta loc nu stia ce se intimpla) pentru plata restantelor la utilitati plus cheltuieli de avocat ale asociatiei de proprietari.se da o sentinta prin care normal proprietarul este obligat sa platesca tot plus penalitati.
- cum se potate recupera atit chiria pina la data parasirii locuintei cit si plata utilitatilor restante plus cheltuielile de vocat ale asociatiei si a penalitatiilor (cca.2900 lei)?
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
sandry, utilizator
Cel mai recent răspuns: sandry , utilizator 22:57, 1 Decembrie 2009
Daca nu rezolvati amiabil problema cu chiriasul, atunci trebuie sa va adresati instantei de judecata.
Trebuie de vazut si care sunt prevederile contractuale in caz de incetare a contractului de inchiriere inainte de termen....
pe cale amiabila nu s-a reusit

"Trebuie de vazut si care sunt prevederile contractuale in caz de incetare a contractului de inchiriere inainte de termen.... "

nu exista asfel de clauze din pacate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi rau platnici - parghii legale in2ition in2ition Buna ziua, Am urmatoarea speta: - apartament de 3 camere inchiriat cu contract inregistrat la anaf - chriasii lucreaza in parchetul de pe langa ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Evacuarea si plata penalizarilor in cazul unui chirias rau platnic ddaannyy00 ddaannyy00 Buna ziua, Deoarece am tot avut probleme cu chiriasi rau platinici care amana plata chiriei de la o luna la alta si in final ajung sa plece si sa ma lase cu ... (vezi toată discuția)