avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia invaliditate

Doresc să mă clarific cu o problemă.
In urma cu 2 ani am fost diagnosticat cu o afectiune care îmi influențează capacitatea de muncă.
In fapt începând și cu anul 2013 am certificat de handicap permanent gradul 2 permanent,, ,
In cazul pensionării pe caz de boală ( pensie de invaliditate) , presupun că voi fi pe gradul 2 de invaliditate și la 16 ani stagiu de cotizare, cât ar fi suma cuvenită în acest caz?
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:54, 19 Octombrie 2019
Minim 704 lei-indemnizatia minima pentru pensionari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie sociala pt persoana cu handicap Maria birloiu Maria birloiu Daca o persoana are indemnizatie de handicap 375 lei lunar si nu a lucrat niciodata, poate primi indemnizatie sociala de 704 lei? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata - caz de dizabilitate - handicap preexistent tarabuzan tarabuzan Bun gasit. Sunt nascut in decembrie 1976, angajat din mai 2006, fara intreruperi, cu salariu minim pe economie. Am o dizabilitate – grad 2, accentuat, din ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu 4 ore. netsky netsky Buna ziua!Sufar de schizofrenie.Am certificat de handicap grad accentuat.Lucrez de 9 ani intr un magazin.Ma simt din ce in ce mai rau.Nu mai rezist 8 ore.As ... (vezi toată discuția)