avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... organ fiscal local poate fi obligat la consemnarea ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

organ fiscal local poate fi obligat la consemnarea cautiunii in procedura insolventei???

Creditorul-uat.comuna poate fi obligat sa depuna cautiune daca intenteaza cerere de deschidere procedura insolventa???
Cel mai recent răspuns: Maryana@ , utilizator 19:29, 30 Octombrie 2019
Legea nu prevede tratament diferit pentru creditori in functie de tipul de creanta pe care il detin.

Prin urmare si un creditor bugetar poate fi obligat la plata cautiunii.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Oug 80/2013 si codul de procedura fiscala cuprind unele dispozitii cu privire la scutirea organelor fiscale de la plata taxelor de timbru si de la plata cautiunii.
ART. 343 Scutirea organelor fiscale de plata taxelor Cod de procedura fiscala
Organele fiscale sunt scutite de taxe, tarife, comisioane sau cauțiuni pentru cererile, acțiunile și orice alte măsuri pe care le îndeplinesc în vederea administrării creanțelor fiscale, cu excepția celor privind comunicarea actului administrativ fiscal.
Aveti dreptate.

Totusi, inteleg ca ati formulat o cerere de deschidere a procedurii insolventei si v-a fost pus in vedere de catre judecatorul sindic sa achitati cautiune?

Debitoarea a depus contestatie la cererea noastra de deschidere a procedurii de insolventa si cere, printre altele, depunerea cautiunii in valoare de 10%din debit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti si dumneavoastra raspuns la intampinare prin care aratati instantei dispozitiile codului de procedura fiscala.

Alte discuții în legătură

Afp cere insolventa ... discover discover Buna ziua , puteti sa-mi spuneti (si daca raspunsul e afirmativ sa-mi spuneti si legea care il prevede) daca agentia finantelor publice are calitatea necesara ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate comerciala care a solicitat creditorului esalonare de plati hades hades O societate cu care firma noastra are contract ne-a virat intr-o luna mai multa marfa decat am comandat..am refuzat primirea marfii in plus si am returnat-o cu ... (vezi toată discuția)
Se mai poate contesta ... se poate depune recurs? mihnevicim mihnevicim O societate a primit hotararea de intrare in insolventa ... la data cererii de intrare in insolventa , poate face dovada solventei sale (din extrasele de cont) ... (vezi toată discuția)