avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Trecere de la platitor de impozit pe profit la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Trecere de la platitor de impozit pe profit la microintreprindere

„Prin excepție (...), microîntreprinderile care au subscris un capital social de cel puțin 45.000 lei și au cel puțin 2 salariați pot opta, o singură dată, să aplice prevederile titlului II (impozitul pe profit - n. red.) începând cu trimestrul în care aceste condiții sunt îndeplinite cumulativ, opțiunea fiind definitivă. În cazul în care aceste condiții nu sunt respectate, persoana juridică aplică prevederile prezentului titlu (impozitul pe veniturile micro - n. red.) începând cu anul fiscal următor celui în care capitalul social este redus sub valoarea de 45.000 lei și/sau numărul salariaților scade sub 2 (...)”

In cazul in care societatea a optat pentru plata impozitului pe profit in anul 2018, si cele 2 conditii de capital si numar angajati sunt inca indeplinite, mai poate opta pentru platitor micro din anul 2020, sau optiunea de trecere la impozit pe profit este definitiva?

Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
silviast, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:36, 21 Octombrie 2019
Trebuie ori sa micsorati capitalul social, ori sa nu mai aveti 2 salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imp micro sau imp profit adi_siv adi_siv O societate care a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri sub 1.000.000 euro a devenit plătitoare IMP micro începând cu 01 ian 2018. Din apr 2018 a optat ... (vezi toată discuția)
Impozit claupirvulescu claupirvulescu Am o firma care in trimestrul III a trecut la impozitul pe profit si in ultimul trim. doreste sa treaca din nou la impozitul pe microintreprindere. Mai poate ... (vezi toată discuția)
O firmă cu cifra de afaceri sub 1 milion de euro a trecut optional la impozit pe profit în aprilie 2018. poate trece la impozit la impozit pe microîntreprindere tot în cursul acestui an? stela chelner stela chelner Buna ziua O firma cu cifra de afaceri sub 1 milion de euro a trecut obtional la impozit pe profit in luna aprilie 2018. In cursul acestui an mai poate trece ... (vezi toată discuția)