avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am făcut un credit ca să poată achita fostul iubit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am făcut un credit ca să poată achita fostul iubit un teren, cu promisiunea că până în martie mi-i restituie. Nu mi i-a dat, cum îmi pot recupera banii?

Bună seara!
As vrea să știu ce este de făcut ptr a recupera o sumă de bani de la fostul iubit. În decembrie anul trecut, am luat un împrumut de la banca, la insistentele lui, ptr a putea plăti ultima tranșă ptr un teren. Avea un termen limită până când trebuia să plătească, altfel pierdea terenul și suma de bani plătită până atunci. Îmi promisese că până în martie achită creditul, că lucrează în construcții și e plătit bine (la negru). Însă timpul a trecut, și de 3 luni nu mai suntem împreună din diverse motive serioase. Cât despre bani, îmi tot spune că mi-i va da, dar să-l înțeleg că are o perioada mai proasta dpdv financiar. Însă nu cred deloc că îmi spune adevărul.
Mă puteți ajuta?
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alerim84 , utilizator 19:38, 25 Octombrie 2019
Ok, încep cu o somație, sper să vadă astfel că merg până în pânzele albe să-mi recuperez banii de la el. Mai ales că m-a șantajat un pic cu împrumutul ăsta, de fapt mai bine zis m-a obligat să-l fac ca să nu piardă terenul. Și eu, fraieră, am zis să-l ajut, că doar eram împreună, vorbeam să ne facem casă.
Somația asta cine o redactează? Un notar? Un avocat? Vreau să trec la fapte, nu este destul de clar?
Mulțumesc anticipat!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un avocat, îl puteți alege de pe forum sau solicitați recomandări pe la cunoștințe!
2 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificarea o poate face un avocat dar trebuie trimisă prin intermediul unui executor judecătoresc.
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi trimisă direct de avocat, cu confirmare primire și conținut declarat!
Eu le formulez ca pe veritabile cereri de chemare în judecată, din rațiuni de persuasiune!
Mulțumesc dnu avocat.
Inițial am vorbit cu un executor judecătoresc, care m-a sfătuit să vorbesc cu un avocat.
Până la urmă am aflat cum merg lucrurile într-o asemenea situație. Am aflat și care sunt cheltuielule, și cine le suportă.
I-am mai trimis un mesaj și l-am întrebat când are de gând sa-și achite datoria, si mi-a zis că îmi dă sâmbătă ptr 2 rate. Poate reușesc să-l conving să-mi dea in scris ce mi-a dat până acum și cât a mai rămas să-mi restituie. În caz contrar, inițiez procedura legala. Cu astfel de oameni nu merită să fii bun, din păcate...
O zi frumoasă!

Notificarea o poate face un avocat dar trebuie trimisă prin intermediul unui executor judecătoresc.

Alte discuții în legătură

Am împrumutat cu 2.600 de euro un prieten care mă evită sau mă agresează verbal când îi cer banii înapoi. poate să mă ajute cineva cu un sfat? elisa2012 elisa2012 Buna seara! Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta. Pe parcursul a unui an jumatate,am imprumutat un prieten cu o suma mare de bani,este vorba despre 2600 ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cu contract si chitanta karinacm karinacm Pe 10 august 2009 am contactat o firma ca sa mi faca izolatie exterioara la balcon si tot in aceeasi zi am semnat contractul cu stampila, chitanta si ... (vezi toată discuția)
Card neactivat unsorinas unsorinas Acum 4 ani tata a facut un imprumut la o banca. I s-a atasat un card de cumparaturi(trebuia sa fie trimis prin posta), dar acesta nu a mai ajuns la el , ... (vezi toată discuția)