avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor tatalui

avem 9 ani casnicie, 1 baiat de 4 ani , ne iubim, dar criza a facut ca eu sa nu mai cistig cit cistigam pina acum (totusi mai mult ca si ea)si sa avem probleme cu creditele si sa ne certam des, ajungind la acest divort(presupus).ce sanse sunt, ca eu ca si tata, sa imi fie incredintat copilul ?
Nu spun ca nu aveti dreptate.Nu in sensul acesta am raspuns, ci doar ca domnul m-a acuzat ca as instiga la
razboi social
, lucru cu care nu sunt de acord.

ca si dvs. si ceilalti colegi, incercam sa ajut cu ce pot nu ca sa fiu acuzata pe nedrept.
Pe urma, profit de ocazie sa mentionez:

Si daca se demonstreaza ca si mama si tatal sunt recomandati sa creasca copilul , cine va primi incredintarea? Care e interesul superior al copilului in acest caz?


ma intreb daca si mama si tata sunt responsabili si buni parinti, inseamana ca mama , ca o buna si responsabila ce este, nu va face din incredintare decat un lucru formal, neaingradind in nici un fel legaturile tataui cu minorul....sunt atatea cazuri in care tatal nu are stabilit nici macar dreptul de vizita si se ocupa de minor la fel ca mama, de comun acord , civilizat.

prin urmare, repet, daca nu e nici o problema si avem de-a face cu responsabiltate de ambele parti cum spune domnul custodie.comuna, la ce ne mai trebuie si hotarare judecatoreasca...doar in interesul minorului, orice parinte responsabil intelege ca trebuie sa existe echilibru si intelegere...

din nefericie , cei care posteaza pe site, de cele mai multe ori nu au parte de aceasta situatie fericita , in care partile se pot intelege sa imparta de facto
custodia, si au nevoie de un sfat , mai ales in ceeace priveste probatoriul.Acestora m-am adresat eu.

si pentru ca am sfatuit , cum m-am priceput, alaturi de alti colegi, nu inteleg sa fiu acuzata de instigare la razboi social, doar pentru ca cei in cauza vor custodie comuna prin instanta desi aceasta nu are temei legal iar mama e responsabila , prin urmare ar trebui sa se rezolve cauza amiabil.

Inteleg sa postez raspunsuri din pdv. juridic, asta mi-e meseria.
Ei, nu cred ca se poate vorbi de instigare la razboi social.Este cel mult o metafora.
Dar, probleme reale exista si ma tem ca nu pot fi rezolvate cu usurinta.

Cred ca un inceput ar fi ca in materie de dreptul familiei sa se legifereze recuzarea pe motive de lipsa de impartialitate a instantei.
Si nerespectarea jurisprudentei CEDO sa poata fi invocat ca motiv de recuzare a judeactorului.
Ar fi un inceput...

Din pacate exista cazuri in care nedreptatea in procesele de incredintare a minorului este omniprezenta.
Am simtit ostilitate din partea instantelor fara sa fie vorba decat de probe solicitate.Adica, atitudinea instantei a fost de genul...ce sa faceti cu probele...? ( atitudine nevorbita, evident).
De aceea, eu ii pot intelege pe cei ca si Custodie Comuna.
Toata treaba este sa intalnesti in concret astfel de cazuri pt ca daca nu le intalnesti nu poti sa stii cu adecvarat cum sta treaba.
Pentru mine socul a fost mare deoarece castigam nonstop anterior.Dar, cum spuneam, trebuie sa vezi ca sa crezi...:(

avocat Claudiu Lascoschi
Absolut corect, stimate coleg ! de aceea am spus ca nu va contrazic..
Si, de aceea, este si benefic sa comunicam asta celor interesati.Poate eu am fost un caz fericit in ce priveste instantele ...mentionez de asemenea ca procesele au fost sustinute in exclusivitate in Bucuresti.

totusi, avand in vedere ca actiunea de incredintare si reaincredintare se poate promova ori de cate ori se apreciaza ca situatia s-a modificat, cred ca sanse sunt destule.

Este iarasi adevarat ca, personal , nu am acceptat sa reprezint in asemenea cazuri decat daca eram convinsa eu mai intai ca minorului ii e mai bine sa fie incredintat tatalui, existand o conjunctura in acest sens, si nu ca e vorba doar de orgolii sau ( am vazut si asa ceva!#-o) interese materiale in a gestiona vre-o avere mostenita de cel mic. Din acesta cauza, m-am implicat doar in situatia cerea destul de imperios ca mamei sa nu-i fie incredintat copilul...

Tot din experienta va spun ca, am avut destule cazuri in care tatal, dupa ce solicitase intial incredintarea, dupa ce ne-am razboit un an in divort...m-a instiintat ca e mai bine sa renuntam...:D...Toate aceste cazuri erau in situatia in care mama solicita si ea incredintarea si balanta era destul de echilibrata.

prin urmare , daca tot vorbim de aspectele realitatii sa le vedem si pe acestea, nu?.

De asemenea, un alt aspect pe care l-am semnalat este ca , ulterior, un barbat accepta mai usor rolul de tata , adica sa se implice intr-o relatie cu o femeie ce are un copil in intretinere, decat o femeie rolul de mama..este un alt aspect ce ar trebui luat in calcul de la inceput de cei care solicita incredintarea minorilor...deoarece una este sa iti asumi responsabilitatea cresterii unui copil ce locuieste cu tine in casa , si alta este cand il vezi din timp in timp.

De asemenea , ar mai trebui , dupa parerea mea ca sotii ce solicita incredintarea sa-si amintesca de propria copilarie ...

Nu ma pronunt, doar doresc sa arat cam cum imi selectez eu clientii ce doresc incredintarea minorilor...si poate ca , legat de asta este si faptul ca am avut castig de cauza..bineanteles unii pot crede ca a fost doar noroc.cine stie?:)
Unde pierd eu un proces nu poate castiga nimeni.Aceasta este o regula care pana in prezent nu a fost rasturnata niciodata.
Marea problema este aceea ca unde pierd eu, nici macar eu sa nu castig?Acest lucru ma roade.Daca instantele judeca total aiurea ( regula este ca judeca bine, cu exceptia celor pe dreptul familiei) sau pur si simplu nu judeca, mai corect spus, atunci sigur ca poti observa anumite anomalii ale sistemului.
In mod normal, cand preiau un proces partea adversa nu are sanse pentru ca si dreptate daca are risca sa piarda.
In procesele de dreptul familiei, daca apar un tata, prima mea grija trebuie sa fie sa ma judeca fara mama.Aceasta este concluzia mea.
Daca mama nu vine la proces pierde.;)

Sunt insa privat de dreptul de a lasa judecatorul sa judece...Dar, in acelasi timp stiu ca nu va judeca...#-o

Mai este o varianta.Daca tatal minorului este prea corect urmeaza sa piarda procesul pentru ca este...prea corect...
Ciudat este faptul ca, in procesele de dreptul familiei cu minori cel corect pierde daca este tata ( daca exista egalitate de sanse intre tata si mama )...Tare ciudat daca observam ca noriunea de justitie este inversata...
Sa dam oare definitia injustitiiei justitiei sau sa incercam sa schimbam sistemul care este mult prea desuet si defectuos.
De aceea, custodia comuna ar duce catre justitie...:)

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Custodie tata amne amne Buna revin cu o lamurire. Nevasta mea a semnat aceea foaie prin care imi incredinta un copil pentru ca ea a comis o ilegalitate : a luat unul dintre copii de ... (vezi toată discuția)
Caut cel mai buna avocat in dreptul familiei ploiesti-bucuresti ContSters117797 ContSters117797 voi avea un proces in calitate de tata pt custodie - program vizitare minora. va rog sa-mi recomandati cel mai bun avocat din ploiesti in dreptul familiei.... ... (vezi toată discuția)