I urma unui accident cu dauna totala, autoturismul personal a fost evaluat prin Sistemul DAT si a rezultat un pret "MEDIU" de piata de 6050EURO, care este cu 20% mai mic decat cea mai ieftina masina prezenta acum pe piata. Nu inteleg cum este posibil ?!!
In urma cu o luna, masina mi-a fost avariata de un alt sofer, care a intrat pe un drum cu prioritate fara sa se asigure. In urma accidentului, autoturismul meu a suferit o dauna totala economica.
Tin sa mentionez ca detin o Toyta Auris Hybrid cu aproximativ 114000KM, fabricata in 2011 si garantie pe toata masina valabila pana 13/06/2021. Autoturismul era perfect functional si nu avea nici un incident in istoric. Revizii la zi, realizate la reprezentata Toyota (carte de service in reteaua lor).
Asiguratorul vinovatului (Gr.p.), atunci cand a realizat evaluarea, a omis (intentionat sau nu) faptul ca masina are garantie desi DAT-ul prevede specificarea acestui aspect daca el exista. Anvelopele trecute in raport ca fiind montate pe masina nu sunt cele reale (am alt tip de anvelope montate). Nu apare anul de fabricatie, doar anul primei inmatriculari. Tipul autovehiculului Auris (E15)(10.2006 ->) trecut in DAT nu apare in cartea tehnica sau certificatul de inmatriculare (nu stiu daca aici este o eroare sau nu).
Deoarece nu am acces la DAT am realizat o evaluare gratuita prin AutoUncle.ro si a rezultat un pret mediu de piata de 8600EURO, pret care mi se pare mult mai apropiat de realitate (aici nu am avut posibilitatea sa introduc garantia).
1. Cum pot obtine eu o evaluare DAT obiectiva ? (nu am incredere ca datele au fost introduse corect si in intregime)
2. Poate cineva sa ofere o lista de programe/sisteme agreate de ASF din care sa rezulte pretul de piata al autovehiculului ?