avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... pot sa cer falimentul firmei ?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

pot sa cer falimentul firmei ?

am o societate,aceasta nu merge in profit,are datorii,nu pot fi achitate.Pot sa cer falimentul ei .
cum sa procedez? care este punctul legal? ce conditii trebuie sa mai indeplineasca firma? trebuie mai intii sa cer insolventa?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 19:59, 2 Decembrie 2009
e o poveste lunga, legea 85/2006 privind procedura insolventei, are pasii necesari pentru insolventa si intrarea in faliment, coroborata si cu legea 31/1990, o sa va lamuriti, mult succes!
Pot sa cer falimentul ei .

In acest caz trebuie sa cereti deshiderea procedurii de insolventa
Va citez doar art 27 din lege 85/2006
"Art. 27. - (1) Debitorul aflat în stare de insolvenţă este obligat să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi, în termen de maximum 30 de zile de la apariţia stării de insolvenţă. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa datorii stat ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: O societate comerciala are datorii la bugetul de stat. Datoriile au deja o vechime de peste 2 ani, de cand societatea ... (vezi toată discuția)
Suspendare unui srl cu datorii 2mai 2mai suspendare unui srl cu datorii pe o perioada de 3 ani este posibila si cum se procedeaza (vezi toată discuția)
Insolventa/faliment freya_sb freya_sb Buna ziua! Va rog sa imi spuneti care este diferenta(daca exista diferenta) intre procedura simplificata de insolventa si faliment. La firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)