avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu doctorat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu doctorat

Bună ziua!
Sunt doctorand, în anul II și aș dori să-mi iau concediu de studii pentru redactarea tezei de doctorat.
Menționez că am anunțat unitatea de învățământ la care lucrez, dar m-am izbit de următorul motiv: nu pot fi plătită sau nu pot fi plătiți doi oameni în același timp.
Acest motiv mi se pare a fi unul provenit din sfera absurdului, mai ales că nu am găsit în nicăieri că nu aș avea dreptul să beneficiez de această oportunitate. Vă rog, dacă există o bază legală, să mi-o specificați și mie.
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Consta16, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 22 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ALATURAT:


LEGEANr. 1 din 5 ianuarie 2011

SECŢIUNEA a 8-a
Drepturi şi obligaţii
ART. 266
Personalul din învăţământul preuniversitar are drepturi şi obligaţii care decurg din legislaţia în vigoare, din prezenta lege, din regulamente specifice şi din prevederile contractului individual de muncă.

ART. 268
(1) Cadrele didactice care redactează teza de doctorat sau lucrări în interesul învăţământului pe bază de contract de cercetare ori de editare au dreptul la 6 luni de concediu plătit, o singură dată, cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul colectiv de muncă unic la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar, înregistrat la M.M.J.S.-D.D.S. sub nr. 435 din data de 17.04.2019

art.30
...
(6) Cadrele didactice care redactează teza de doctorat sau lucrări în interesul învățământului pe bază de contract de cercetare ori de editare au dreptul la 6 luni de concediu plătit, o singură dată, cu aprobarea consiliului de administrație al unității de învățământ, fără a putea desfășura în acest interval activități didactice retribuite în regim de plată cu ora. În funcție de opțiunea cadrului didactic, cele 6 luni de concediu plătit se pot acorda într-un singur an școlar sau în ani școlari diferiți, consecutiv sau fracționat.

art.88
(1) Salariații beneficiază de concedii pentru formare profesională, conform art. 154-158 din Codul muncii.

(2) În cazul în care unitatea/instituția nu și-a respectat obligația de a asigura pe cheltuiala sa participarea unui salariat la formare profesională în condițiile prevăzute de lege, salariatul are dreptul la un concediu pentru formare profesională, plătit de angajator, de 10 zile lucrătoare sau de 80 de ore. În această perioadă salariatul va beneficia de o indemnizație de concediu calculată ca și în cazul concediului de odihnă.

(3) Constituie vechime în muncă/învățământ și perioadele în care personalul din învățământ s-a aflat în concediu fără plată pentru formare profesională solicitat în condițiile art. 155-156 din Codul muncii.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, am înțeles. Doar că ei tot insită că nu au bani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este dreptul dvs sa beneficiati si nu vi-l pot ingradi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu platit teza doctorat faureva faureva La scoala unde lucrez am o profesoara titulara care a depus cerere pentru concediu de studii incepand cu 01.09.2012 pentru anul acesta scolar,adica ... (vezi toată discuția)
Concediu de studii pentru profesor din preuniversitar inscris la studii doctorale marisalu marisalu Cu respect as dori sa ma informez care mai este legislatia cu privire la aprobarea unui concediu cu plata pe durata studiilor doctorale, pentru un profesor din ... (vezi toată discuția)
Se acorda concediu cu plata pentru elaborarea unei teze de doctorat? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Doctorandul este cadru didactic, si este in ultimul an de doctorat, si ar dori sa-si ia pe perioada februarie-iunie, concediu cu plata. Este posibila astfel ... (vezi toată discuția)