avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se acorda concediu cu plata pentru elaborarea unei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se acorda concediu cu plata pentru elaborarea unei teze de doctorat?

Doctorandul este cadru didactic, si este in ultimul an de doctorat, si ar dori sa-si ia pe perioada februarie-iunie, concediu cu plata. Este posibila astfel cumularea salariului cu cea a bursei doctorale (acordata insa integral din fonduri europene, deci nu din bugetul statului roman)? Eu am gasit in Statutul personalului didactic actualizat pana la 1 ian 2010, in art . 103, lit. d, urmatoarea prevedere: "Cadrele didactice beneficiaza la dreptul la concediu astfel: .... 6 luni de concediu platit, o singura data, pentru cadrele didactice aflate la catedra, care redacteaza teza de doctorat..." Problema este ca cei de la Inspectoratul scolar au respins cererea de concediu, motivand ca nu se poate cumula concediul cu plata, cu bursa doctorala. Exista o astfel de modificare mai noua a Statutului Personalului Didactic, cu privire la aceasta chestiune?
Indiferent de raspuns, v-as fi recunoscator daca mi-ati indica si prevederea legala, in baza careia va intemeiati raspunsul. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
Laurentiu_Andronic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laurentiu_Andronic , utilizator 22:54, 5 Ianuarie 2011
Art.103(d) din statutul cadrelor didactice - dreptul la concediu platit pentru redactarea tezei de doctorat sau a unor lucrari in interesul invatamantului pe baza de contract de cercetare sau de editare si cu aprobarea senatului universitar si a consiliului de administratie al inspectoratului scolar. Perioada este de 6 luni cu interdictia de a presta in aceasta perioada o alta activitate salarizata.
Acum depinde si de forma de invatamant (zi sau fara frecventa).
Mai mult ca sigur exista un regulament de organizare si desfasurare a studiilor doctorale unde ar trebui sa gasiti ceva raspunsuri (am vazut de ex regulamentul de la UMF Craiova).
In principiu, bursa si indemnizatia de concediu nu ar trebui sa fie incompatibile, atata timp cat nu sunt incompatibile bursa si salariul.
"concediul cu plata" este concediu de odihna, sau concediu de studii?
daca e de studii, nu poate fi platit, intrucat raportul de munca va fi suspendat la cerere.
legea nr. 53/2003- codul muncii
ART. 54
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.
:)

un raspuns complet, v-a fost oferit mai sus, postarea mea este eronata. :)
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
mihaicalinescu2005, utilizator
Si totusi, pe ce baza legala a respins Inspectoratul scolar aprobarea concediului cu plata? Ei au mentionat doar cumulul realizat intre indemnizatia acordata pe perioada concediului si bursa doctorala, fara nicio alta mentiune. Ce ar ramane de facut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere doctorat pe perioada concediului de maternitate Iuliaeu Iuliaeu Buna ziua! Puteti sa imi spuneti daca studiile de doctorat pot fi intrerupte pe perioada concediului de maternitate? Sunt studenta cu bursa si am epuizat deja ... (vezi toată discuția)
Concediu doctorat Consta16 Consta16 Bună ziua! Sunt doctorand, în anul II și aș dori să-mi iau concediu de studii pentru redactarea tezei de doctorat. Menționez că am anunțat unitatea ... (vezi toată discuția)
Cum demonstrez activitatea de cercetare in domeniu de 2 ani zefirzefir zefirzefir Perioada studiilor de doctorat, cu frecventa, cu bursa, de 3 ani, este considerata activitate de cercetare dezvoltare,ca sa ma pot inscrie la concurs pentru ... (vezi toată discuția)