avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Defăimare continuă din partea fostului soț: cum îl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Defăimare continuă din partea fostului soț: cum îl pot face să înceteze?

Buna ziua, am o fetita de 8 ani pe care o cresc 99% singura, tatal nefiind implicat deloc in primii ani de viata ai copilului, nici cu educatie, nici pe plan de sanatate, la absolut nimic. Dupa pronuntarea divortului in 2015, acesta nu a "profitat" in totalitate de programul de legaturi, si abia din 2017 a inceput in forta cu sesizari la Protectia Copilului, Executare silita (in care am depus contestatie si apel), apeluri catre Politie cu echipaje venite la usa mea, etc, "trezindu-se" ca are copil mare acum, desi legaturile nu sunt consolidate deloc... El s-a recasatorit, copilul a mai mers la tatal la domiciliu, dar a stat maxim 5 zile la el (anul acesta in vacanta de vara), in rest, in weekend-uri,ii cerea sa o aduca acasa in aceeasi zi. Problema este ca el scrie mail-uri acuzatoare si defaimatoare la adresa mea, in continuu, pt a aduna iar probe mincinoase. Eu degeaba ii raspund la obiect, el continua cu mizeriile. L-am instiintat ca daca va continua asa, eu nu ii mai raspund deloc. Tot degeaba. Ce mai e de facut? Este epuizant acest "stil" de viata.. Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 07:38, 1 Noiembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când nu ia copilul de la școală va sugerez sa dați dumneavoastră mail. Fata te-a așteptat la școală, a venit tare dezamăgită, m-am străduit mult sa o fac sa te ierte. Este firesc sa apară lucruri care sa îți schimbe programul însă te rog sa ma anunți din timp pentru a pregăti copilul.
Puteți face dumneavoastră o acțiune în instanta prin care sa solicitați dumneavoastră un program fix cu preluare de la școală.
Mergeți câteva ședințe la psiholog, arătați ca mailurile lui și ca atitudinea lui agresiva va induc o stare de teama și ca pentru binele copilului solicitați un program fix pentru a limita interacțiunile dintre părinți și pentru a oferi predictibilitate copilului.
Nu va mai stresați. Un avocat bun va poate ajuta sa ieșiți din aceasta situație liniștită și cu eleganta.
Pensia alimentara o plătește? A plătit-o mereu?
Legat de pensia alimentara, nu a platit-o mereu, am dovedit asta la executor si automat, s-a constatat ca dadea suma pe jumatate cat trebuia. Anul acesta nu a mai trecut o luna fara sa trimita banii. Am inceput sa devin imuna la comportamentul lui, insa ma intreb oare cum de nu se satura sa stranga atatea probe mincinoase. In viata copilului nu s-a implicat deloc, asa ca am sa incerc sa fac ceva pe tema programului de preluare de la scoala sa fie cat mai fix.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, din ce scrieţi, concluzionez că fostul dvs. soţ a intrat în contact cu o anumită asociaţie care este preocupată de penalizarea mamelor. Aţi plătit executorul care a venit la executarea silită? Strategia e aceeaşi: plângeri pentru nerespectarea programului, solicitarea Poliţiei prin 112, mailuri cu reproşuri pentru fapte închipuite, reclamaţii la DGASPC....Încă nu a cerut expertiza psihologică a copilului?
Dvs. să aveţi probe să contracaraţi fiecare acuzaţie a domnului. Filmaţi sau fotografiaţi fiecare plecare a fetei cu tatăl său, eventual să aveţi şi martor la preluare. Când vine acasă fata, scrieţi-i email de feed-back: Fata a fost cuminte în zilele cât a stat cu tine?" sau "Ai văzut ce poezie nouă a învăţat la şcoală de la ultima sa vizită la tine până la cea care s-a încheiat ieri", etc. Dacă vede că nu-i reuşeşte, vă lasă în pace. În orice caz, când îi scrieţi, să fiţi cât puteţi de binevoitoare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna draga cu noul cod li s-a urcat la cap cu drepturile. Ignorati-l si punct. Avertizati-l de 3 ori ca va hartuieste si ca ii veti bloca adresa de email, dupa care o si blocati. Legea spune ca celalalt parinte are dreptul sa solicite si sa primeasca informatii de la scoala, activitati extra, medic etc. Ii faceti o lista cu toate aceste persoane, nume prenume si date de contact, ii mentionati ca in caz de urgenta va fi contactat si informat in maxim 12 ore si ii urati o viata buna, pa si la revedere. Faptul ca are drept la 2 zile de luat fata de la scoala, caci drepturi au, obligatii mai tarziu, ii puneti in vedere ca pana la 30 ale lunii sa va notifice cu privire la zilele pe care le alege pentru luna urmatoare cu precizarea ca in lipsa unui raspuns fata va fi luata doar de dvs. Acele zile le comunicatii si scolii.
Chemati dgaspc sa monitorizeze programul, sa constate ca nu-l respecta si pe baza raportului lor cereti in instanta reducerea programului.
In rest, ignore, mult ignore, si ce nu-i convine sa-si rezolve in instanta. La cum merge justitia romana, pana termina procesele face fata 14 ani si la revedere si-un praz verde. Cu dementii precum cu dementii! Cat imp reactionati si il bagati in seama, omul are o satisfactie si va continua. Lasati-l sa faca spume si scriind si mergand in instante, caci probabil mute alte lucruri nici nu face.Intre timp puneti pensia in executare!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2019
proastasatului, utilizator

proastasatului a scris:

... La cum merge justitia romana, pana termina procesele face fata 14 ani si la revedere si-un praz verde...

Cu ce ajuta faptul ca la un moment dat copilul va implini 14 ani ? Ce drepturi va avea in plus de la 14 ani incolo ? Multumesc,

Alte discuții în legătură

Minor custodie comuna Desperados Desperados Buna ziua.Minor custodie comuna,domiciliu la mama.Mentionez ca aproape de cate ori suna si dorea sa vorbesca cu copilul acceptam mereu ba chiar dorea sa o ... (vezi toată discuția)
Probleme vizite minor 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, Desi am acceptat de fiecare data \"cerintele\" de vizitare ale biologicului, acesta a inceput sa creeze probleme. A vazut copilul de 4 ori in 2 ... (vezi toată discuția)
Sunt insultat si asist la scandal din partea fostei sotii ori ... alina.cr7 alina.cr7 Sunt insultat si asist la scandal din partea fostei sotii ori de cate ori duc minora la domiciliul ei, la sfarsitul programului de legaturi personale. Ma face ... (vezi toată discuția)