avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... angajare ca jurist la firma privata
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

angajare ca jurist la firma privata

Buna seara,
Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul unei firme private?
Sunt anumite conditii de indeplinit?
Va multumesc.....
Cel mai recent răspuns: aurora_oprescu2009 , utilizator 15:20, 10 Martie 2011
Fiind absolvent de drept sigur ca se poate angaja ca jurist, doar ca, daca nu a profesat in domeniu, angajarea ar trebui sa se faca pe post de consilier juridic debutant.
In principiu nu sunt alte conditii, doar ca fiecare angajator poate impune prin anunt anumite conditii de vechime sau altele.
Desi nu e obligatoriu, ar fi bine daca absolventul s-ar inscrie in Colegiul consilierilor juridici .... poate fi ajutat si indrumat pe perioada stagiului de un indrumator recomandat de Colegiu.
Doar diploma de absolvire, in rest ... putere de munca. Succes!
Nu este necesar sa fii membru CCJ, iar din cate stiu gradul de debutant se refera la juristii-consilierii juridici( e acelasi lucru) angajati la stat.Sigur ca te poti angaja la o firma privata pe functia de consilier juridic, pentru ca asta este un absolvent de drept. Nu poti presta servicii juridice sub forma unui contract de prestari servicii pentru ca atunci ar trebui sa fii membru CCJ.
Taxele pentru a te inscrie in CCJ sunt foarte mari. Poate chiar foarte mari.
In Constanta taxa pt CCJ este de 200 ron/an. Daca vi se pare mare...

Alte discuții în legătură

Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Legi aplicabile consilierilor juridici angajati cu contract de munca Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate explica si mie cineva in sfarsit mai clar ce legi, ce drepturi si obligatii si ce statut se aplica consilierilor juridici care sunt ... (vezi toată discuția)
Despre consilieri juridici MirceaWlf MirceaWlf Bună ziua, am o nelămurire despre cum se obține titlul de “consilier juridic stagiar”. Acesta se obține odată cu înscrierea într-un Colegiu al ... (vezi toată discuția)