avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa medicala angajare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa medicala angajare

Buna ziua! Am demisionat de la un loc de munca dupa 2 zile, iar eu am facut fisa medicala pentru acest post. Intre timp am gasit un alt loc de munca, iar intrebarea mea este daca pot cere restituirea fisei medicale de la fostul loc de munca si folosirea ei la noul loc de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 24 Octombrie 2019
Buna ziua,
Nu se poate.
ART. 16 din H.G. Nr. 355/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor

(1) Examenul medical la angajarea în muncă se face la solicitarea angajatorului, care va completa fişa de solicitare a examenului medical la angajare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, şi fişa de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.
ART. 8
(5) Examinările medicale profilactice se efectuează în baza fişei de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3, completată în mod obligatoriu la toate rubricile şi semnată de către angajator.
La noul loc de munca vi se va intocmi o noua fisa de aptitudini.

HG nr. 355/ 2007 :
art.15 Examenul medical la angajarea in munca se efectueaza pentru:
a) lucratorii care urmeaza a fi angajati cu contract individual de munca pe perioada determinata sau nedeterminata;
b) lucratorii care isi schimba locul de munca sau sunt detatati in alte locuri de munca ori alte activitati;
c) lucratorii care isi schimba meseria sau profesia.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii crystyna04 crystyna04 Cine completeaza fisele de identificare a factorilor de risc profesional-lucratorul SSM/angajatorul/medicul de medicina muncii/coordonatorul departamentului ... (vezi toată discuția)
Fisa aptitudine daniela-claudia daniela-claudia Avand in vedere ca avem un contract incheiat cu un medic de medicina muncii, va rog sa-mi spuneti a cui este obligatia sa achizitioneze si sa completeze ... (vezi toată discuția)
Fisa de identificare a factorilor de risc profesional Monica Popescu Monica Popescu Buna seara, Va rog sa ma ajutati sa clarific urmatoarea situatie : clinica unde firma trimite la medicina muncii pentru angajari este in posesia Fiselor de ... (vezi toată discuția)