avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cumparare vehicul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cumparare vehicul

Am gasit o masina pe care as dori sa o cumpar, adusa din Austria. Vanzarorul mi-a trimis Brief-urile si contractul de vanzare cumparare.
Nedumerirea mea este ca in contract, la vanzator apare cetateanul austriac si semnatura lui, iar la cumparator...loc liber. Nicaieri vanzatorul roman.
Este legal? Care este validitatea acestui contract?
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
icscsi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:35, 25 Octombrie 2019
Masina este inscrisa in tara sau circula cu numere provizorii?
Daca are numere provizorii... eu zic sa lasati acel vanzator roman sa o inscrie si apoi sa o cumparati iar daca refuza asta, sa cautati alta masina.


Ionut.ion a scris:

Masina este inscrisa in tara sau circula cu numere provizorii?
Daca are numere provizorii... eu zic sa lasati acel vanzator roman sa o inscrie si apoi sa o cumparati iar daca refuza asta, sa cautati alta masina.


Masina nu e nici inscrisa, nici nunare numere provizorii.
Atunci cautati alta, riscati sa o tineti in curte ca nu o puteti inscrie.
Ca sa puteti achizitiona legal vehiculul este obligatoriu sa incheiati documente achizitie auto cu proprietarul din documentele vehiculului
Deja cica a primit un contract semnat de proprietar... si problema este ca dumnealui incheie un contract cu proprietarul ( daca chiar dumnealui a semnat acel contract) si da banii la un samsar cu care nu a semnat nimic.
Si poate merge la RAR si afla ca nu poate inscrie masina ( a fost furata, radiata din tara respectiva, a fost declarata 'dauna totala", etc.).
Si sunt sigur ca samsarul i-a spus un pret mai mic, ca este un chilipir si alta la fel nu mai gaseste...
Si, prin absurd, sa spunem, ca semna contractul cu samsarul...oricum nu va putea face nimic, nici chiar in instanta, in caz de vreo defectiune mai costisitoare, pentru ca, in general, nu sunt solvabili.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vrea sa imi dea fiscal pentru auto Alexlazar27 Alexlazar27 Buna ziua,Am cumparat acum 3 zile o masina ce a fost adusa din austria,m am dus am vazut masina,mi a placut am zis ca o cumpar.MASINA NU AVEA NUMERE DE AUSTRIA ... (vezi toată discuția)
Fostul proprietar vrea sa-mi ia automobilul Vasile101 Vasile101 In urma cu o luna am cumparat un automobil. Proprietarul mi-a spus ca face un contract intre mine si vanzatorul din strainatate si ca proprietarul inscris in ... (vezi toată discuția)
Lipsa acte alexutzcl alexutzcl buna ziua.am si io o problema am cumparat acum o luna o masina din austria si am fost la o firma de asigurari si am luat numere provizori pe 8 zile si mi-sa ... (vezi toată discuția)