avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata card pf pentru bunuri pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata card pf pentru bunuri pfa

Buna seara
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarele:
Se poate ca o PFA sa achizitioneze un calculator (factura este emisa catre PFA) si acesta sa fie achitat cu un card de cumparaturi al PF ( cu rate)? Si cum se inregistreaza in contabilitate simpla in sistem real factura si plata in aceste conditii? Mai trebuie incheiate alte documente intre PF si PFA?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
ALMC, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:16, 26 Octombrie 2019
Nu. Plati cu cardul doar daca aveti cont pe pfa.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
Si daca pfa-ul nu are niciun ban in cont/numerar?
La inceputul actiitatii sau ori de cate ori e necesar, se poate face aport de numerar completand o fila dispozitie de incasare pentru acest aport catre pfa. Si cand va avea bani, cu dispozitia de plata se retrag acei bani. In baza acestora se face si inregistrarea in registrul jurnal de incasari si plati.
Intrebarea era clara si sensul ei era daca se poate "beneficia" pe pfa de acele facilitati pe care o persoana fizica le are folosind acel card cu plati in rate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli initiale pfa. BAMariaLavinia BAMariaLavinia Buna ziua! Urmeaza sa deschid un PFA.Cum procedez cu cheltuielile initiale?Registre,stampila,facturier?Trebuie sa depun bani din contul persona (PF) pentru a ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa Dany5 Dany5 Ca medic dentist,dupa ce infiintez un PFA,pot sa achizionez materiale,instrumentar, sa platesc cursuri de specialitate si sa le incadrez in cheluieli ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)