avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Componenta Serviciu Intern de Prevenire si Protectie
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Componenta Serviciu Intern de Prevenire si Protectie

Salut,

Serviciu intern de prevenire si protectie poate sa fie format din angajat intern cunoma intreaga, incadrat ca inspector SSM curs de 80 ore si serviciu extern?
Sau poate fi numit cineva de la serviul extern ca si conducator serviciu intern?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Enache Florin , utilizator 11:34, 14 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Se poate doar daca angajati conducatorul acelui serviciu extern, sau pe cineva ce indeplineste conditiile necesare ocuparii acestui post, de sef serviciu intern SSM, in cadrul firmei dvs.
Conditiile necesare le gasiti in H.G. 1425/2006, incepand cu Art. 23
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
SIPP nu poate fi format dintr-un inspector de nivel mediu si un SEPP.
SIPP si SEPP sunt organizatii diferite, cu prevederi legale de infiintare si functionare diferite, cu lucratori diferiti ca pregatire profesionala.
Conducatorul SIPP ca si conducatorul SEPP trebuie sa indeplineasca conditiile de pregatire prevazute in HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 50 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore;
c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.
(2) Indeplinirea cerintelor prevazute la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire a cursurilor prevazute la alin. (1) lit. b) si c).
(3) Cerinta minima prevazuta la alin. (1) lit. b) si c) este considerata indeplinita si in situatia in care persoana a obtinut o diploma de master sau doctorat in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Si, pe langa cele de mai sus, Șeful SEPP trebuie sa indeplineasca cateva cerinte specifice si sa depună un dosar destul de stufos la ITM pentru a obține abilitatea.
Multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii externe ssm floriontehnic floriontehnic Care este diferenta dintre conducatorul unui serviciu intern de prevenire si protectie si conducatorul unui serviciu extern? multumesc! (vezi toată discuția)
Masterat ssm Tudorcirco Tudorcirco As vrea sa cer o părere despre masteratul in SSM . Daca merita făcut sau sa urmez un curs de SSM și dacă m-ar ajuta mai mult masteratul făcut la ... (vezi toată discuția)
Neclaritati ssm razvanoo7 razvanoo7 Buna ziua! Conducerea companiei doreste infiintarea SIPP si vor ca eu sa coordonez acest serviciu, mentionez ca pana acum au beneficiat de serviciile unui ... (vezi toată discuția)